Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

My Water Moments

  • Wednesday, June 23, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D

    Orang selalu cakap, bagai isi dengan kuku...bagai irama dengan lagu...dimana pepatah tuh semua membawa erti yang ianya tak boleh dipisahkan...bagaimana kata p.ramlee...jika irama dan lagu dipisahkan..maka rosaklah lagu....

    Macam tuh jugak lah..ibaratnye...antara blogger dengan kamera...sangat-sangat lah akrab...jika blogging tanpa gambar...sure tak sedapkan kiter nak membaca...dah macam baca nota kuliah pulak ek...hehe


    Dan macam tuh jugak lah...dalam pembelajaran sekarang...macam Chaza yang amik course Sains Marine..Camera water proof nih amat-amat lah penting bagi die...sebab semua assignment dan project semester akan masuk dalam laut...muke pun sofia rase dah jadi cam orang laut dah...hehe...


    Ha...gambar-gambar nih semua yang memang di ambil secara live di dalam laut sewaktu scuba...tapi rasenye kalo dengan menggunakan kamera sony tx5 nih....sure gambar pemandangan dan hidupan di dalam laut dapat dirakam dengan lebih jelas...sebabnyer..kamera sony tx5 nih anti blur, senang di rakam walaupun kiter tak statik time tuh...yerla..kalo dalam air...kan kiter sentiase je bergoyang-goyang...kalo kamera tak sharp...macam mana nak snap picture hidupan laut...kalo dapat snap pun...haih...gambarnyer sure tak clear...

    So..penyelesaiannya...hanye kamera sony tx5 yang mampu membantunyer...


    See....nih beza die kalo tak gune sony tx5..bezakannn....tapi kalo gune sony tx5..pergh...hasil die...walahhhhhh.....cannnttikkkk!!!! sangat clear...tak pecah langsung picture die...nih kan cam tak clear...


    Bukan tuh jer...lagi lah..cara ikan bernafas..buka tutup mulut pun semua...boleh nampak clear...satu persatu boleh tengok dengan jelas..kalo korang tengok betul-betul picture ikan kat atas nih...korang nampak x...sebenarnye ikan nih tengah buka mulut...die tengah makan...

    tuhla..kalo ade sony tx5..sure gambar lagi sharp nampak ikan nih tgh makan...dan ape yang die makan...


    Ha...bukan hidupan laut jer...orang-orang yang ber'scuba' pun boleh dirakam..diorang menari ke..bergusti ke...semua dapat rakam...tapi sayangnyer..gambar diatas bukan diambil gune sony tx5..kalo tak boleh nampak diorang buat moonwalk taw...hehehee..

    Amacam? nampak kan...betapa seronoknye bila kiter dapat berada dalam dunia laut..berenang bersama-sama dengan hidupan laut..tapi tuh semua...kalo tak di rakam..tak ada gambar...tiada lah memori yang dapat disimpan...kalo nak harapkan memori manusia boleh..tapi tak dapat dikongsi bersama-sama dengan orang lain keseronokannya berada dalam dunia yang lain...

    2 comments:

    ai na said...

    besttt a dlm laut tapi takot air..
    sobss...

    a'ai-university

    smiley said...

    aina : besttttt.....seronok sgt...