Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Am I??....H1N1??

  • Wednesday, April 28, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D


    Ceh ceh....ade hati konon nak jadik doktor....tengok darah jer dah meremang...

    Sofia nih arap jer time sekolah and matrix amik Biologi...tapi....bab-bab bedah2 nih....serious....sofia tak joined...time matrix dulu...ade xperiment bedah tikus...sofia cakap dgn lectr sofia allergic...lectr cakap tak payah datang kelas time tuh...takut sofia pengsan...hehe...so..dapatlah sofia cuti time tuh...

    Nasiblah dah keje nih tak masuk bidang Bio-bio nih...heeeeee.....


    Ha.....pagi-pagi sabtu arituh....sofia, ibu, abah pegi hospital....kenape....ade sebabnye....

    Sofia, abah, ibu kene amik ubat untuk pencegahan H1N1...adik-adik sofia yang lain tak kene...sebab diorang punye antibodi kuat lagi...kalo nak ikutkan...Haziq ngan Syaza tuh patut kene juga..tapi arituh budak 2 orang nih takde kat Muar...diorang tak kene lah....

    Ibu...rilex2 cool jer kene inject yer...

    Yang abah sofia kat belakang tuh...die tengah takutkan sofia kene inject eah....

    Sofia bukan ape...takut sangat tuh tak la...tapi rase cuak gak sebab dah lame seyh tak kene inject..last injection sofia amik time form 3...rubella..pastuh sampai lah dah 24 nih...baru nak kene....mane tak cam seram2 sikit....


    Lepas ibu...abah punye turn....time tuh iqa tak amik plak pic abah kene inject...Ha...iqa pun ade sekali pegi hospital nih..tapi die tak kene pun...

    Kalo Iqa amik picture abah time tuh...korang dapat tengok betapa dengkinya ayah sofia nih kan....giler dasat die buat muke sakit...


    Haaaa.....akhirnye....sampai jugak turn sofia kan....mule-mule cucuk tak sakit sangatlah....boleh handle lagi la...

    Tapi bile jarum tuh makin dalam terbenam kat dalam tangan sofia nih....rase kesengalan dah makin kuat lah kan...huish....nasib baik tak lama....pastuh dah nurse tuh dah tarik jarum tuh....


    Even sakit...tapi kene senyum jugak...kot-kot dapat kurangkan rase sakit dari segi mentality la kan....hahahaha....

    Biler amik injection nih...ade kesannye...kesan die...Ahadnye tuh...sofia rase tak sedap badan...kepala sangat berdenyut..and tangan yang kene inject sangat sakit dan tangan tuh sampai sekarang nih sedang membengkak and membesar...huhu...

    Bukan sofia jer tak sihat...ibu pun...tapi abah tak sangat macam kitorang...abah lepas die kene injection tuh...bile balik umah...abah terus gune machine urut die tuh....tuh yang sihat jer..alhamdulillah la...kalo tak...susah ati kitorang semua nanti...sebab abah lah paling kuat semput banding kitorang semua....

    2 comments:

    lily lotus said...

    last kena cucuk..masa pregnant dulu..huhu

    smiley said...

    lily lotus: waaaa...lame tuh kak...