Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Pagi Yang Indah Di Rumahku ^__^

  • Wednesday, March 24, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D


    Ha.......nih memang tak peram lame...hehhe..nih time semua family sofia datang umah sofia jumaat arituh....seronok....even tingkat atas sekali...tanpa lif...atuk yang dah bongkok pun sanggup juga datang...abah yang kaki tak kuat pun boleh naik...mak ngah yang kaki die pun tak kuat pun boleh naik atas...

    Sofia sangat berterima kasih pada family sofia yang sanggup datang umah sofia yang berada nun atas tuh...umah staff kat kmtj nih takde lif cam putrajaya...so terpakselah semua exercise yer...

    Pasnih tak yah dah pegi gym semua untuk exercise...hehhehe


    Almaklumlah....umah baru...serba serbi kekurangan...cawan pinggan cerek semua...family sofia bawakan dari umah muar...hehe...nak beli baru nan ado duit sekarang nih...gaji tak dapat lagik...gaji yang time kat company dulu tuh dah abis la...huhu...

    Inilah akibat kalo tak menyimpan....pasnih dah kene saving dah...tak leh arr ikut cara dulu-dulu...nak enjoy je kejenye...ibu dah bising suruh saving...untuk planning besar punye....hehhehe

    Pepagi nih..ibu dah suruh carik breakfast...sofia tak tau nak beli ape...jadinye sofia beli nasi lemak ngan roti canai...nasib baik nasi lemak die gune polistren..dah save pinggan...

    Ha.....ntau tak....time sofia tengah carik paper pagi tuh...sofia terserempak ngan Azwan Hj Ali....sofia senyum kat die...die pun senyum kat sofia...sofia teringin nak amik picture die..tapi..sofia pikir-pikir balik...kalo sofia jadik macam die...mesti sofia pun teringin nak hidup cam orang biase jugak...takde publisiti semua...jalan-jalan makan angin macam orang biasa...

    Jadi...seban tuh lah sofia tak amik pictrure ngan Azwan tuh...takut lah die nak privacy...hehe..Azwan bawa BMW...huhu..keter fav tuh....ai...bile lah nak jadik pemilik keter tuh agaknye ekkk....huhu....


    Ha nih Mr Syukri baru pas breakfast...die pun ade same tido umah sofia...bukan die je eah...selain die and family sofia..anak sedare die pun ade same taw...

    Anak sedare die lah yang bawa tahlil kat umah sofia arituh..nama die Ilham...memang Ilham nih dari Sek Men Agama dan sekarang nih sambung pengajian agama kat STAM...die memang berhasrat nak teruskan pengajian die dalam bidang agama...sofia doakan hasrat Ilham tercapai la hendaknye...

    Thanx a lot jugak pada anak sedare Mr Syukri, Ilham dan Azrul yang membantu sofia angkat-angkat barang sehingga ke puncak..siap dengan gas dapur semua diorang angkut bawa naik atas...thx a lot...nanti dah ade gaji sofia belanje makan yer...sekarang tak leh lagi...sofia belum ada gaji lah...huhu...

    7 comments:

    Redbloodsnow said...

    vavava...best ah ade umah sendiri. psssttt...sorg je ke dok umah tuh fia? kalau zie....KOMPOM tiap² mlm x leh tido. paham² aje lah kan...zie nih super penakut :P

    ~ ( LayDee_N ) ~ said...

    ehem.. ehem.. heheheh.. x baca entri sbnrnya.. just suke tgk pics dlm blog ni.. brapa tingkat umah sofia ni? hehehhehehe... sian.. x de lif.

    smiley said...

    Zie : huhu...takut gak...tapi kene jugak berani lah zie...so..sofia amik langkah memanikan ayat albaqarah berulang kali setiap hari...hehe..orang kata albaqarah boleh bantu kiter dari bende2 tuh semua...

    Laydee_N : heeeee....saje je lah tuh malas nak baca panjang2 kannnn...hehe...umah sofia termasuk ground floor tingkat ke 4...paling atas..tapi tak rase sangat lah..sebab dah biase dulu time study..asrama sofia pun takde lif...menapak nek tangga ke tgkat 4..tuh lagi berase lah tinggi banding ngan umah nih...

    lily lotus said...

    seronok tetamu2 tersayang datang. murah lagi rezeki tuan rumah

    zh-ena said...

    umah atas tu la menapak menuju punvak
    sama la ngan ena
    naik tangga smp tingkat 4

    smiley said...

    lily : amin~~~~ hehehe

    zh-ena : takpelah kan...kiter exercise ek...

    Kaseh NazLieza said...

    wah...mesti seronokkan family dtg melawat...ehehehe