Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Makan Di Kampung Portugis

  • Tuesday, February 16, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D


    Dah satu ari sofia tak update blog nih..huhu sorry la korang sebab sofia busy sikit semalam..lagipun belah malam sofia ada kenduri kat umah sepupu sofia...

    Pasal kenduri tuh nanti sofia update yer...

    Cume kali nih..sofia nak share dengan korang pasal makan seafood kat melaka..kat kampung portugis...


    Sofia planned nak makan dekat stall 1st sebenarnye..tapi malam tuh..sofia lewat sampai..so makan yang mane masih bukak jelah..tuh pun diorang dah start kemas2 taw..huhhu...

    Nasib baik masih dialu-alukan kami untuk makan...heheheh


    So...sofia pilih nasi kosong...sotong goreng tepung..ayam masak sweet sour...sayur kailan ikan masin...oyester goreng....

    Nyum..nyum...sedap key....


    Kalo ikutkan hati nih..memang nak je test semua jenis resipe yang restoran nih ade..tapi....tak leh...takut tak abis nanti..nih pun tak abis key..hehehe

    So..kalo korang yang datang melaka...jenjalan kat bandar hilir..area Mahkota Prade ke Dataran Pahlawan tuh..korang tak payah nak ke Umbai kalo nak makan seafood...dekat Ujong Pasir pun ada...

    Iaitu....di...Kampung Portugis...tempat yang sofia makan nihlah....

    Die punye foodcourt nih...masuk dalam sangat....hingga ke hujung kawasan perumahan orang portugis....

    Korang patut try makan kat sini....

    17 comments:

    Lyn Yusoff said...

    bestnyer sofia..
    akak pgi merlimau n muar jap sgt..
    sbb masing2 ada hal. so pegi balik hari jer..
    klu tak leh lepak lama skit kt sane..
    huhuhu

    Redbloodsnow said...

    nangis ah makanan tuh..yummmmyyy!!!

    smiley said...

    Zie : memang tangkap leleh nye makanan nih....nyum nyum!!

    smiley said...

    Zie : memang tangkap leleh nye makanan nih....nyum nyum!!

    smiley said...

    kak lynn : hehehe...okielah kak kalo camtuh....lain kali dtg lame sikit yer, hehe a'aa...memang best giler

    F I T said...

    melaka memang paling best setakat ni..sebab jalan tak jem teruk cam kl..dan byk tempat best bleh gi..wayang pun banyak..tempat nak jalan-jalan lagi a..hehe dulu saya study kat melaka..rindu le plak nak gi sana lagi :)

    smiley said...

    FIT : ohhh..ye...sangat setuju dgn statemnt fit....betul2...ohh ye...fit study mane? sofia pun study melaka jugak...hehe

    F I T said...

    UTEM la..awak mana? UiTM ke?

    smiley said...

    FIT : ha? saya pun UTEM...awk cos ape?

    F I T said...

    eh ye ke??hehe saya cos IT..dip je..tu sem lepas a..skang tgh tunggu sambung ijazah..mintak tempat lain lak..hehe

    Stilla said...

    wah sedap nye....nyum..nyum..

    erm suka arr nama tempat makan tu...huhuhu..

    smiley said...

    Fit : saya pun it la....tapi saya dah abis la...sy degree kat sane...hehe

    smiley said...

    stilla : hehehe...sedap...sedap...

    yup..betul tuh...sofia pun suke nama kedai tuh...tuh yg pilih kedai tuh untuk makan

    F I T said...

    owh ok..tak perasan pun awak kt UTEM dulu..hehe

    smiley said...

    FIT : samelah...saya pn tak perasan awk...haih~~ kat dunia maya nih juga kiter knl ek hehehe

    F I T said...

    a'ah kecik tul dunia maya ni hahaha

    smiley said...

    FIT : yup yup....sungguh kecil dunia maya ini...wahahaha