Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Kolam Hajat

  • Thursday, February 11, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , , , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D

    Korang pernah dengar pasal kolam hajat tak? Proper name die sofia tak sure...tapi..sofia cam penah nampak orang buat hajat pada kolam..cume kalo dalam citer chinese yang sofia pernah tengok..diorang akan tulis hajat pada satu kertas pastuh diorang gantung kat pokok khas..


    Macam mana nak tahu ape yang kite wish tuh termakbul..sofia tak sure la ek..sebab kalo tengok drama-drama chinese...ape yang diorang wish..bile buat kat pokok tuh..sure jadi...tapi realitinye..sofia tak pasti...


    Kalo ikut muslim..bende macam nih..haram kiter percaya..betul tak? tapi sofia baling duit dalam kolam nih..bukan niat ape-ape pun...tak wish ape-ape langsung...sofia niat memberi jer...kebetulan kat tangan tengah ade syiling time nih...tuh yang try baling..hehe


    Ha...tengok...ramai kan yang baling duit kat sini...semua syiling jer pun..tak kisah bape nilainye...50 sen ade..20 sen...malam rm1 lama pun ade...


    Ha...nih la yang sofia cakap tadi..pokok hajat...diorang akan gantung kertas yang bertulis dengan hajat diorang kat pokok nih....




    See....macam-macam budaya ade kat Malaysia nih kan...seronok taw..tak payah pergi china pun boleh tengok budaya mereka...bagi muslim pulak..bile berhajat sesuatu...hanya pada Tuhan sahaja tempat untuk kiter memohon...dan caranye dengan berdoa dan bersembahyang...

    2 comments:

    Redbloodsnow said...

    kalau mcm tuh kan fia, fia tlg tuliskan hajat on behlf of zie, tulis dlm tuh zie nak 1 onitsuka tiger kaler merah itam n 1 hbeg guess kaler merah itam gak


    aharkss...!!! :P

    smiley said...

    Zie : hahaha...baik sofia letak list brg tuh untuk sofia...hahahah