Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Boleh Jadi Isteri Solehah Tak Macam Nih?

  • Monday, February 22, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D


    Gile over ek bile bace tajuk....dasat la pia nih....asyik nak berangan jer....hahaha...seru tak muncul-muncul lagi....kecoh jer kasi lebih...kalo artis nih...dah boleh kategori kontroversi tak ek?hehehhee

    Sofia rase...nih pertama kali sofia serious bab-bab masak di dapur...hahaha..before nih ade..tapi sebab masuk contest maggi tuh...

    Bab-bab dapur...memang sofia failed weyh....tuntut lah macam mana pun ilmunye...memang sebutir ramuan pun susah nak masuk kepala...tapi...yang buat sofia agak semangat sikit duk dapur...sofia suke tested resipi yang sofia tak penah buat....dah kawin nanti...nasiblah bang oi....awak jadi tukang rase yer..hehehe


    Sofia jenis cepat jemu dengan masakan taw...sebab tuh lah yang boleh buat sofia duk dapur nih...bile nak tested resipi baru...

    Ha...yang nih pulak...first time sofia buat telur sumbat...ntah..orang panggil ape ntah kalo kat kedai tuh...tapi sofia nak kasi nama lain boleh tak?

    Sofia kasi nama...hurmmm...'Full Egg' okie tak nama tuh? sebab dalam telur tuh sofia isi macam-macam taw...ade sayur...daging...dan rase die pulak..ade rase masam...manis...ngan pedas....amacam? okie tak camtuh?


    Alahai......salah bajet lah....isi Full Egg terlebih...telur nyer dah abis dah....hurmmm....tak pelah...isi die pun boleh buat lauk jugak ek...

    Ampun....saya budak baru belajar taw....


    Hish...mane cukup Full Egg je lauk tengah hari...ade meraung adik-adik sofia...merana tak cukup makan...sabarlah...along tak abis masak lagi nih...hish....cubit kangggg....

    Harus garang sikit bile kat umah...hahahha

    Selain Full Egg..sofia buat soup...kasi lah basah sikit time makan tuh..kang tercekik plak kering sangat nasi tuh...sofia buat soup kentang dengan cendawan jer...hehehe...tuh je yang pantas...

    Time masak nih...sofia kesuntukan mase...sebab start masak pukul 12.45 tengah hari...kul 2 plak...si Chibby nak pegi sekolah agama pulak...mane tak gelabah duk dapur...tuh yang buat 2 lauk je....

    Tapi sian kat abah....fav dish die tak de....abah paling suke makan asam pedas..kire tuh memang lauk utama makan kat umah sofia...tapi sofia failed lagi buat asam pedas nih la....huuhu....

    4 comments:

    Lyn Yusoff said...

    sofia,
    dah boleh kawin dah tuh..
    sure en abg suka... hehehee

    Kaseh NazLieza said...

    xpe2...teruskan blajar k dik..

    smiley said...

    Lyn Yusoff : hehehe...mane ade..belum lagi la kak...hehe..ni practise je..

    smiley said...

    Kaseh NazLieza : hehehe..baik baik kak...chaiyokk!!!