Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image
  • Monday, January 25, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D



    5 ALASAN TAK TUNDA KAHWIN...







    Entry kali ni MS mencelah seketika ye u all,, yelakan disebabkan CS (Cik Sofia) kite tu di zon merah sekarang so terpaksalah MS mengtake over sketika...

    Dah lama juga tak mengarang cerita, rasa susah la pulak nak mengarang...Before ni MS rasa mcm sonang je nak mengarang cite kat blog, tapi bila ditugaskan, di amanahkan, dan dimintak tolong oleh CS, barulah MS rasa sekarang hehehe padan muke MS kn.. tu la lain kali jgn pandang ringan je pada keje orang lain..

    Ok untuk tidak melengahkan lagi, cerita MS pada harini ialah tentang 5 ALASAN TAK MENUNDA PERKAHWINAN.. Ha u all semua yg belum 2 mcmane? kategori MENUNDA or TAK MENUNDA? jangan tunggu lama-lama nanti di ambil orang. MS tahu ramai lelaki ataupun perempuan yang takut dan ragu-ragu untuk membuat keputusan mengikat perhubungan, even dah ada calon yang sesuai walhal dah becinta lama...

    Sebabnya mereka tepengaruh dengan pendapat yang menakutkan tentang perkahwinan seperti ada yg kata perkahwinan mengikat kebebasan,kewangan,penuh dengan tanggungjawab dan konflik yang menyakitkan hati. So jadinya niat nak kahwin tu terpaksa di tunda.. Jadi MS harap u all & MS sendiri pas ni tak menunda bab kahwin ye ;) ..

    Ok 5 pekara tak tunda kahwin 1- PERBEZAAN BUKAN HALANGAN- MS tahu ramai yang berangapan untuk berkahwin , lelaki & wanita memiliki pemikiran serta pandangan hidup yang sama. Jangan tepengaruh dengan kata-kata ini jika u all mendapati pasangan u all banyak perbezaan, sebabnya secara fizikal lelaki dan wanita memang diciptakan sebagai mahluk yang berbeza.. Melalui perbezaan tersebut u all dan pasangan akan saling belajar untuk memahami,bekerjasama, saling menghormati dan menyokong antara 1 sama lain..

    2- PETENGKARAN SUAMI ISTERI BUKAN TANDA-TANDA MENUJU PERPISAHAN- Jangan percaya dengan kata-kata bahawa petengkaran adalah tanda penceraian, malah ia disebut sebagai lumrah dalam perkahwinan.Biarpun begitu setelah begelar suami isteri,petengkaran yang selalu berlaku tidak punya risiko untuk putus. masing-masing sudah diikat dengan perhubungan yang utuh.

    3-PUNYA TEMAN SEUMUR HIDUP- perkahwinan bermaksud u all sudah memiliki teman seumur hidup dan juga bermakna anda sudah bertemu teman sejati yg sedia bersama dgn u all bila-bila masa shj tak kira susah @ senang.

    4-PERKAHWINAN MEMATANGKAN DIRI- Perkahwinan akan menuntut u all & pasangan bersikap lebih matang dan lebih bertanggungjawab meskipun perkara remeh.

    5-ROMANTIS TAK MEMBOSANKAN- anda harus bersikap romantis, romantis bukan la bererti u all suami isteri harus selalu berdua-duan dan bermesraan dihalayak ramai.. Selalu makan bersama juga boleh di kaitkn dgn romantis. Jadi fikrlah bersama.........;)

    9 comments:

    Redbloodsnow said...

    nice post dear. sesuai utk zie yg bakal bergelar ratu sehari next year...hikhikhik :P

    pssttt...sory yang, xdpt sgt nk khatam blog fia. sbbnya...line tenet tahap paloi arr yang..mencikkkkkkkkkkkkkkkk


    :(

    smiley said...

    Zie : hehehe...ya...same la kiter nnti..hehe

    takpe zie...nanti bile dah okie..selalu la kunjung yer :D

    thx zie :D

    smiley said...

    Okie...kat sini sofia pun terkene eah...hish....

    boleh pulak Mr Syukri buat entry pasal tunda-tunda nih

    Kaseh NazLieza said...

    hahahaha...MS dh take over nih...hbz la sofia

    smiley said...

    Kaseh NazLieza : hehehe...xpelah..die membantu sementara tgh dlm zon merah nih..

    Noorisha Musa said...

    wowww,,,MS dh bukak bunge kawen ni...ade ape2 yg aku xtau ke ni???patotla aritu sebuk ngn tarikh2 cantek..10/10/10 la..20/11/2011 la..yahuuuu...leh mkn nasik minyak korg,,..

    smiley said...

    Eisha : hahahaha...ko jgn mandai2...selagi aku ke syuk tak kuar kata2 ape2...ko jgn eah...belum lagi arr..tunggu jelah bile kitorang send kad nnti yer...hehehe..la..ko kalo nak nasi myk sgt..blh jer..dtg umah time open house raye..tetiap tahun ade nasi myk..

    Noorisha Musa said...

    aishhhh..tu spesel hari raye...
    xmauuuuuu....hua3..
    xpe2 aku sabau menanti..hu3

    smiley said...

    Iesha : hahaha..ko memang mengader kan....ko tunggu je yer nanti...