Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Hasil Dari Terbiar

  • Tuesday, January 5, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D

    Kesan dari menjadi anak terbiar..yang bersepah-sepah mencari makanan...

    Even terbiar..still dapat hidup jugak taw....






    Rentetan dari ditinggalkan keluarga...

    Aku dengan Mr Syukri mencari makanan untuk tengah hari..Iqa dengan Chaza tak mahu ikut..Chaza dah kene prepared nak balik UKM..Iqa dah kene teman Chaza kat umah..



    Muar nih susah nak jumpe orang jual makanan ke lauk-lauk untuk makan tengah hari..yang ade pun Mamak...huhu..tak mao arr..mamak takde Asam Pedas...

    Dah terbiase..dari kecik sampai besar..mesti ade asam pedas...

    Setelah penat berpusing sane sini...kami decide untuk ke Rainbow..sebuah restoran yang bukak dari pagi hingga tengah hari..pagi diorang jual makanan untuk sarapan macam roti bom ke soto ke nasi lemak semua tuh...

    Tengah hari diorang jual lauk makan tengah hari..nasi kosong pun ade jual..

    Disebabkan kami semua kena virus malas...dengan nasi-nasi putih sekali aku angkut..huhu..

    Camne nak kahwin nih...masak pun malas..



    Akhirnye dapat juga makan asam pedas..aku beli asam pedas ikan mayong...ayam goreng..pastuh dapat telur goreng free..tak payah bayar...pergh...dahla banyak pulak tuh die bagi...

    Inilah die rezeki kami sewaktu menjadi terbiar....

    8 comments:

    Munirah Abd said...

    amboi koooo membeli je eh..
    meh buat cam aku..jadi anak terbiar gak tapi rajinnnn..hahahha

    smiley said...

    Munirah : hehehe...taklah kak..time nih memang malas ya amat..hehe..semua takde mood nk buat ape2 sbb dah nk kene balik ke tempat masing2..haha

    Kaseh NazLieza said...

    amboi2...asam pedas tu...my favourite jg tuh...

    Kaseh NazLieza said...

    ala..lps kwen pon still leh blajar msk lg la..

    smiley said...

    kaseh nazlieza : hurmm...sedap kan....nyum..nyum...

    smiley said...

    kaseh nazlieza : waaa..hehe..haih..tuh lah satu subjek yang susah nak dikuasai sehingga ke hari ni kak...

    Kaseh NazLieza said...

    hahaha...subjek yg ssh kuasai ea...pandailah kamu...subjek mlm pertama tu dh pelajari ke lom..ahaks..

    smiley said...

    Kaseh nazlieza : hahahaha..lolz...wah kak...tuh natural pandai nanti...haha