Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Gymnas Jatuh Kerusi Bertingkat

  • Sunday, January 10, 2010
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D



    Nihlah gymnas yang mengalami kemalangan dan menyebabkan die tidak boleh lagi teruskan yang diminatinye....

    Segalanya berpunca apabila....................



    Iqa memang minat bergymnas dari sekolah rendah..dan sukan nih jugak lah yang membawa die wakili daerah dan seterusnye wakili negeri johor..



    Tapi segalanye terkubur apabila satu hari tuh die panjat-panjat kerusi kat rumah..die nak amik barang kat dalam almari tingkat atas..

    Jadi tuh, die susun kerusi bertingkat-tingkat untuk amik barang kat almari tuh..

    Tibe-tibe.....die tergelincir dan menyebabkan die terjatuh ke bawah....

    Perjatuhan tuh juga menyebabkan die terpakse melakukan pembedahan kecil kerana terdapat tempat yang terkoyak...

    Dan setelah tuh jugaklah...die dilarang untuk melibatkan diri dengan sukan yang amat digemarinye ini...



    Inilah tempat yang bertanggungjawab menjahit Iqa sewaktu kemalangan tuh...

    Tapi setelah hampir 4 tahun berhenti..die minta permission dengan parents aku nak joined balik gymnas.....die cakap die dah okie..dan akan joined yang certain-certain acara jer...die akan pilih yang tak membahayakan...

    Korang rase, ape yang perlu parents aku lakukan ek? parents aku belum lagi beri keputusan untuk die main game nih...tengokkan muke die yang beriya-iya nak main buatkan parents aku serba salah nak larang...tapi..terutama ayahanda..memang tak nak bagi die joined lagi gymnas nih...



    So...as her sister..what should i do? sokong die dan cube pujuk parents aku bagi die joined atau pujuk die agar fahami perasaan parents aku?

    Bingung~~

    4 comments:

    Kaseh NazLieza said...

    mmg blh jd bingung ni dik..cian kt adik kcik tu..

    Kaseh NazLieza said...

    parents melarang utk protect adik kicik u...tp kesian jg kt adik kerana hasrat yg xkesampaian...

    smiley said...

    Kaseh NazLieza : tuh la kak...saya pun confuse dah...cam cian kat die...tp untuk kebaikan die juga

    smiley said...

    Kaseh Nazlieza : bingung..bingung kak....haih...