Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Tips To Make Your Blog Colorful

  • Wednesday, December 9, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • Korang nak buat macam nih tak? Kire background text korang ade warna-warna macam nih..
    Kot la korang nak buat announcement ke..so jadi biler background text nih lain, orang akan highlight kat announcement yang korang buat tuh..nak tahu macam mana?jom aku tunjuk step..

  • First sekali, korang click untuk buat entry macam biasa..click for new post..

  • Lepas tuh, korang klik pada Edit HTML..jangan gune Compose..sebab sekarang nih kiter nak guna HTML code

  • Biler dah area Edit HTML, yang korang perlu taip adalah seperti dibawah ini :


    So, untuk color..korang boleh rujuk laman nih untuk tengok code color dalam bentuk HTML code

    Itu saje yang korang perlu buat..senang kan...

    Bagi contoh yang saya dah buat kat atas nih, code die macam nih



    So, selamat mencuba~~

    4 comments:

    DuRiAn rUnTuH said...

    best3....tq

    Mr. J @ pengerindu.com said...

    ini yg Mr J cari. hehehe thnk 4 sharing.

    smiley said...

    Durian Runtuh : no prob ^_^

    smiley said...

    Mr J : hehehe...no prob..kunjunglah lagi kalo nak tahu tips yang lain yer...hehe ^_^