Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Penyebaran Blog Increase Your Blog's Traffic

  • Thursday, December 3, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D

    Banyak dah orang letak link macam-macam untuk naikkan traffic blog memasing kan..before nih aku pernah tunjuk cara nak letak share button facebook pada blog memasing kan..kali nih kiter buat button untuk share pada twitter pulak...



    Aku rasa semua dah tahu pasal twitter nih kan..selain dari facebook, myspace etc..twitter jugak boleh tolong promotekan blog korang..nak tahu macam mana caranya nak letak button twitter nih..jom ikut step-step kat bawah nih...

  • 1. First..korang pergi ke blog dashboard memasing..cam biasa..

    • Layout > Edit HTML
  • 2. Make sure korang click pada check box 'Expand Widget Templates'

  • 3. Lepas tuh, korang clik button kat keyboard korang.. CTRL + F untuk cari code ni :

  • 4. Okie, lepas korang dah jumpe code kat atas tuh kan..korang abaikan sekejap..korang copy pulak code kat bawah nih

  • 5. Lepas tuh, korang pergi ke laman ad parser. Dalam laman tuh, korang paste kan code kat atas yang korang copy tuh..kemudian click button Encode

  • 6. Lepas click button Encode, die akan tukar code yang korang paste kan tadi dengan code baru..so, korang copy pulak code baru yang lepas diencode

  • 7. Berbalik pada code yang korang cari pada layout blog korang tuh kan..step no 3..korang paste kan code baru yang telah diencode selepas code pada step no3

  • 8. Save!!


  • Okie...dah siap...tuh je..7 step yang mudah untuk korang tingkatkan traffic blog korang..Contohnye korang boleh tengok pada setiap entry yang telah aku post..


    Selamat Mencuba ^_^

    4 comments:

    lili11 said...

    Alamak ... camner nak copy kod kat atas tu? Tak boleh pun!

    Precious

    Mr. J @ pengerindu.com said...

    menarik dan tertarik.. hihihi , Mr j susah nak online tak macam dulu. T_T sekarang kena bayar.. tunggu time je nak balik swk.

    smiley said...

    Mr J : ohh yeke..hehe..xpelah..nak buat macam mana kan..nanti dah balik sarawak jgn lupe kasi update semua yang best-best kat sane eah

    smiley said...

    lili11 : ohh sorry lili11, code tuh semua dalam bentuk image..sebab tuh tak boleh nak copy..hurmm..so terpakselah copy bulat-bulat (taip sebijik-sebijik)..sorry eah..