Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

How To Maintain The Phase

  • Friday, December 4, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D



    Tetibe hari nih nak bagi tips la.....nak tahu tak..





    Agak-agak geli ke kalo aku buat entry pasal tips untuk kekalkan hubungan? Yer..memang betul..ade banyak giler cara sebenarnye..dan semuanya bergantung kepada individu masing-masing..

    Tapi, sejak dua menjak nih..aku tengok boleh tahan banyak juga magazine yang bagi tips2 nih..adakah kerana sekarang kebanyakan orang sedang dilanda fenomena penceraian?huish....selisih...

    Aku sendiri tak berani nak cakap la..aku pun belum kahwin..tapi, even belum kahwin..aku dengan Mr Syukri pun banyak jugak berlaku pertelingkahan..tuh la, sape kate time bercinta semua wangi..takde maknanye..time bercinta la lagi banyak dugaan taw..sebab tuh proses mengenali ati budi pasangan memasing..

    Jadi, sekarang nih..aku cuma sekadar nak share ape yang aku tahu dan aku dah buat la..mane yang boleh diguna..boleh sama-sama guna..mana yang tak, korang abaikan jelah yer..

    Sepanjang fasa aku dengan Mr Syukri nih..aku memang titikberatkan hal-hal apabila berkaitan dengan tipu..bagi aku, takpelah perit pun macam mana kebenaran die..aku memang tak boleh terima die menipu..dan macam tuh juga aku..sebolehnye aku tak mahu menipu..dan..sebarang berlaku yang bukan depan mata aku..aku nak Mr Syukri beritahu sendiri..direct..sebelum aku dengar dari mulut orang lain..



    Ada satu magazine, aku terbaca kenape pasangan perlu menipu pasangannya..antaranya sebab tak nak hubungan yang terjalin tuh putus..hurmm dan kat sini ade betul ade salah..pada aku, baik beritahu..dan segalanya boleh berbincang..memang la kalo laki tuh buat yang salah-salah bagitau kiter, memule tuh kite rase marah ngan geram..tapi..laki kena la pujuk kan..nama pun dah korang buat salah..takkan nak biar kan je la pulak..aiyooo...nih bukan masalah jatuh kemachoan korang ke ape..bukan..tapi nih masalah hubungan korang..korang nak selamatkan..

    Bagi aku, Mr Syukri sudah pun maklum dengan cara aku yang satu nih..hehe..sebab tuh juga aku ngan Mr Syukri nih rajin gaduh..sebab sikit-sikit kang aku merajuk..hahaha..tapi tak lama..jap je..pastu baik balik..hehe..Mr Syukri memang pandai pujuk..hehe..

    Selain menipu..kebebasan..baik lelaki ke perempuan..selagi belum kahwin..mereka berhak bebas melakukan apa saja selagi tak melanggar hukum-hukum..mungkin ada yang berpendapat, biler dah bercouple, tak boleh kawan lain dah...weyh..salah tuh..bak kata orang, kawan biar seribu..bukan berkawan dengan lain jantina bermakna korang curang..tak..tak..berkawan membolehkan korang bertukar pendapat..

    Ada masa, ada perkara korang tak nak bincang dengan orang tu ke orang nih..ada masa korang lagi selesa berbincang dengan kawan-kawan..inilah gunanya kawan..setiap orang ada pelbagai cara..dari situlah setiap masalah bile kiter bincang dengan kawan-kawan, banyak jalan penyelesaian kiter dapat..so lepastuh tinggal kiter je pilih mana satu jalan yang kiter nak..cume..biler berkawan lain jantina tuh..ada batasnyer la..tuh jer..

    Aku dengan Mr Syukri macam tuh jugak..memang memula tuh susah nak terima bile pasangan kiter nampak cam mesra gelak-gelak bual dengan member die..tapi think positive..okie..

    Nak lagi tips?Nanti aku postkan lagi part 2 punyer yer..

    0 comments: