Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Ancaman Tsunami Untuk Barat Semenanjung Malaysia

  • Thursday, December 24, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D

    Ape korang perasaan korang biler ingat kembali time mula-mula negara kiter kena tsunami? KOrang sure pernah tengok kan macamana orang ramai bertempiaran melarikan diri masa di Penang dulu..sayu rasenye bile dengar suara budak-budak lari sambil panggil mak ayah mereka..

    Kali nih..ia tunjuk sign lagi.....

    Lepas aku baca paper kosmo pagi nih..terkejut aku..peringatan untuk tsunami yang bakal muncul..

    Kali nih, jika ia berlaku..area semenanjung barat malaysia yang akan kena tempias..terutama Melaka dan Johor..huhuhu..hometown aku tuh pun kecik je..cam ade potensi je nak tenggelam macam yang berlaku pada Acheh..atau mungkin lagi teruk dari tuh..

    Dikatakan juga, kiter hanya mempunyai masa kurang dari 4 jam untuk selamatkan diri..itu kalo yang normal..dapat berlari cepat..macam mana yang mengandung?yang dukung anak? macam mana budak kecik yang belum mampu berlari pantas seperti orang dewasa?cuba korang bayangkan peristiwa yang pernah berlaku di Acheh dulu berulang di tempat tinggal masing-masing pulak..ape yang korang mampu lakukan untuk selamatkan family korang?

    Gempa 8.6 skala itu dikatakan bakal berlaku pada bile-bila masa dalam masa 2 dekad nih..ade kemungkinan juga kurang dari 2 dekad..

    Adakah film 2012 bakal menjadi kenyataan?

    Apekah persiapan korang untuk hadapi semua nih?

    Aku rase lost sangat untuk pikir ape yang patut aku buat....

    0 comments: