Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Aktiviti Pagi Dihujung Minggu

  • Sunday, December 6, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D



    Sape yang follow aku dekat twitter dengan facebook, pasti perasan aku punye status untuk ari sabtu dengan ahad ni kan....nak tahu pasal ape tak.....






    Sekarang nih, aku dah mengalami kesedaran pasal kesihatan..hehe..itu pun lepas ade 1 minggu tuh, aku rase lemah giler badan nih..asyik rasa pening macam nak pitak jer..jadi, dengan cadangan dari adik-adik aku yang suruh aku pergi joined aerobik semua tuh..aku pun joined la..sekarang nih kalo nak berlari-lari nih, memang la aku malas..

    Aku joined aerobic, j-robic dan pocho-pochho kat dataran tanjung emas muar..memang setiap minggu akan ada aktiviti-aktiviti macam nih..anjuran oleh majlis perbandaran daerah muar..



    So, mulai beberapa minggu lepas..sebolehnya aku, Chaza, Azira, Iqa dan Chibby akan joined aktiviti nih pada setiap minggu...hehe..

    Bukan untuk kurus..tapi untuk menggerakkan seluruh anggota badan yang terpendam mendak je selama nih..kasi cergas sikit badan nih..hehe..

    Tapi..Chaza dengan Iqa akan jogging dalam seround dulu sebelum die joined aerobic semua..cuma aku, Azirah dengan Chibby yang follow dari mula..seronok woooo.....niatkan untuk enjoy suke-suke happy-happy..



    Ha...selain dari nak kasi cergas badan aku nih..arituh aku ada terbaca pasal stress taw..biaselah, kerja ke belajar..stree nih memang ade..cume tahap stress tuh je..

    Biler dah kerja nih..tahap die lain sikit dari time belajar..pastuh, korang nak tahu tak ape kesannye stress nih? Haaaa...nih yang tak suke kesan die nih..selain dari rambut gugur...stress pun boleh buat jerawat korang timbul yer..nih semua angkara hormon-hormon dalam badan kiter nih..

    Biler stress, hormaon-hormon dalam badan kiter kan berubah..paras die semua pun berubaha..tuh yang timbulnya jerawat tuh..haih~~ aku lemah betul bab-bab jerawat nih...yang ade nih pun tak menampung dah..lagi nak tambah..tak mao!!!



    Ha....sebab kan kesan nihla yang kuatkan lagi semangat aku nak pergi kelas-kelas kecergasan badan nih....arap-arapla dapat hilangkan stress tuh..tapi biler dah balik kampung halaman nih..memang rasa lapang je..tuh yang aku tak rase beza stress tuh ade ke tak...hehehe



    Selain dari jogging, kelas-kelas aerobik..aku main bola juga sikit-sikit kat tanjung nih..baling-baling..lari-lari sikit..boleh lah tuh...kasi gelak-gelak dengan adik-adik..hehe..adik-adik aku nih pun tengah tense juga..almaklumlah..nama je cuti sekolah..tapi terperuk je kat umah..nak buat camana..bonda tak dapat cuti..



    So, kepada korang yang selalu stress tuh..baik joined kelas-kelas kecergasan ke jogging ke..amik udara segar sikit..goyangkan badan-badan sikit...insya-allah..membantu korang kurangkan tahap stress korang tuh...kang berterabur pulak jerawat sane sini..korang nak ke? Hish...aku tak mao dah..sakit muke woo kalo jerawat tengah nak masak nih...pedihhhhhhh....

    8 comments:

    kenwooi said...

    it's a good thing to go our on the weekends to relax.. but for me, i prefer to be home.. =)

    kenwooi.com

    smiley said...

    kenwooi : hehe..ya..thats good also..spend time wit family...

    Sembrol @Ryusgnal said...

    Main Tenis jom. lagi berkesan beb. Hit your ads anyway.

    smiley said...

    sembrol@Ryusgnal : hehehe...tak laratnyer nak kejar bola sana sini...

    Cik Akma said...

    wahh beshnyee. siap ade pocho2. ahah :D

    dayah aziz said...

    spend tym wif family..
    terbaek~
    family 1st!=p

    dayah aziz said...

    spend tym wif family..
    terbaek~
    family 1st!=p

    smiley said...

    Cik Akma : hehehe..jom la joined..best..tapi saya tak reti step pocho-pocho

    dayah aziz : yup...setuju sangat..spend time wit family yg terbaik!