Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Accident Lagi..Selepas Bus Ekspress..Tangkak Pula

 • Monday, December 28, 2009
 • Isteri kepada Suami
 • Labels: , ,
 • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D

  Tidak sempat kiter berase lega mengenai kemalangan yang meragut nyawa 10 orang di Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Ipoh, kini terdapat lagi sebuah accident yang meragut nyawa beberapa ahli keluarga di Tangkak..  Kemalangan tersebut berlaku di Jalan Parit Bunga..jalan tetiap minggu yang aku gunakan untuk pulang ke kampung..

  Kemalangan dikatakan berpunca apabila sebuah kereta MPV bernombor plat singapore ingin membelok ke satu simpang di belah kanan. Tapi, kereta tersebut agak lambat untuk membelok lalu menyebabkan kereta lain terlanggar bahagian belakang kereta singapore tersebut dan kemudian memasuki jalan yang bertentangan lalu berlanggar dengan van mangsa..

  Sewaktu kemalangan tersebut terdapat kebocoran minyak lalu menyebabkan berlakunye kebakaran..dan mengakibatkan dua anak mangsa yang duduk di bahagian belakang van rentung kebakaran..

  Kepada semua pengguna jalan raya, diharap dapat lebih berhati-hati..malang tak berbau..ade mase kite mungkin mengikut peraturan jalan raya..tapi tidak pengguna lain..dan disebabkan kelalaian pengguna lain, kiter mungkin menjadi mangsa..

  Tapi kalo semua pengguna mengikut perturan, maybe kemalangan yang serius kiter boleh cuba elakkan..

  Kepada keluarga kemalangan bas ekspress dan juga kemalangan di tangkak ini, aku ucapkan takziah..semoga roh mereka tenang..

  Alfatihah....

  4 comments:

  kenwooi said...

  that looks bad.. >.<

  kenwooi.com

  a Y u said...

  MINTAK2 DIJAUHKAN...

  smiley said...

  kenwooi : ya... hopefully no more accident like this after this..

  smiley said...

  ayu : betul2....tak nak lagi accident lepas nih....sayagilah nyawa orang lain kalo tak sayang nyawa sendiri