Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Seronok!!

  • Sunday, November 8, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D


    Yeay!!! Akhirnye kami semua berkumpul jugak...wahaha..seronok bukan main kepalang weyh...Korang nak tahu tak ape yang buat aku seronok sangat nih?

    Okie..meh aku citer...time Raya Aidilfitri arituh..cam biase la semua ahli keluarga aku berkumpul la kan...so..my bro sorang nih yang merantau kat Kulim sane cakap pasnih bulan December la die baru balik...Diorang tak dapat cuti semester lame-lame sebab dah gune time kes H1N1 dulu..poli die dah amik cuti time tuh..so kenalah ganti ngan cuti semester...


    Dan disebabkan jarak yang terlalu jauh antara Muar dan Kulim...Raya Haji pun die tak dapat balik...haaa..time nih..bile Haziq nih habaq kat bonda..muke bonda dah cam mendung dah...wahaha...bonda memang sensitif weyh kalo anak-anak die tak berkumpul..terutama raya-raya nih..even raya haji tak sambut gilang gemilang...hati die nanti akan jadi cam ais yang dijemur di tengah panas bile dengar takbir nanti..

    Tapi semalam Haziq called bagitahu yang die akan balik jugak untuk beraya haji di Muar...waaahhh..bukan main seronok memasing kat umah aku nih...boonda ape lagi..dah cam-cam masakan die planned nak masak..disebabkan anak bujang die nih minat laksa johor..sure first day raya tuh..menu kitorang seperti biase laksa johor la kan..menu keesokan harinyer die nak buat nasi empit plak..waaaa..ibu..banyak sangat tuh makanan...nanti laksa tuh lagi...dengan excitednyer bonda jawab..ala tak pelah..aziq ade tuh..biarlah die makan puas-puas..kat kedah bukan senang nak jumoe menu johor..


    Aku rase kan..sebab tuhla aku nih asyik nak balik Muar je la...kalo tak balik rase lain..sebab bonda pun camtuh..tapi aku penah jugak try cakap ngan bonda tak nak balik minggu depan..pastuh..bonda cakap per nak tahu..boleh awak tak balik ek..sampai hati awak...kalo ibu..tak boleh la..hujung minggu memang untuk family...

    Tengok....camner hati aku nih tak tersentuh..dah la bonda sendiri cakap...haih..tak pelah..lagipun seronok je pun balik nih..tapi kalo tak dapat balik..kena cakap dalam phone..tak boleh cakap direct depan-depan ngan bonda seyh..nanti die tunjuk muke mendung die..tak sampai hati aku..

    Eah..dalam godek-godek gambar si Haziq nih..nak buat citer pasal mamat nih..susah betul..baru aku perasan gambar die tak banyak...almaklumlah..orang jauh nun merantau...

    6 comments:

    kenwooi said...

    so cool eh the guy.. =)

    kenwooi.com

    smiley said...

    hahaha...no la..hes more control macho..hehe

    Cik Akma said...

    wahh laksa johor. lame x mkn! huhu :D

    smiley said...

    cik akma : marilah...mak saya buat banyak nnt raya haji..sile jemput datag rumah yer :D

    Cik Akma said...

    hehe segan laa. jauhh kot jb ngn ganu haha :D

    smiley said...

    cik akma : ohh..agk awk dr ganu...hehehe..okok..nnt sy post kan cara2 la..awk boleh try buat..hehehe