Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Sekarang Masa Untuk Berkorban..

  • Thursday, November 26, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D

    SELAMAT HARI RAYA KORBAN!!!!

    Sebenarnye, sambutan raya korban adalah sebenar-benarnya raye untuk umat islam..walaupun tiada puasa sebulan seperti raya aidilfitri..tapi raya korban ada sejarahnye..

    Nih kalo dekat Makkah nih..pasti seronok..itu pun aku dengar dari cerita-cerita orang yang balik dari Makkah la..suasana sebenar aku tak pasti macam mana sambutan kat sana..

    Aku ada sekali pengalaman sambut raya haji tanpa ayah bonda disisi..bukan sewaktu belajar kat utem ke matrik yer..tapi time sekolah rendah lagi..haha..time tuh darjah 6..ayah bonda ku membuat haji..jadi duduklah kami dirumah adik-beradik yang dijaga hanyalah pembantu rumah..orang lain kalo mak ayah memasing kuar jejauh pasti duk ngan nenek ke atuk kan..tapi kitorang tak nak..lebih selesa berada dirumah sendiri..lagipun ayahanda lagi sokong kalo kitorang semua berani nak duduk rumah sendiri..die tak suke rumah kena tinggal lame-lame..pembantu rumah dulu-dulu tak macam pembantu rumah sekarang..aku punyer yang dulu tuh pun orang indon jugak..tapi taklah buat perangai macam yang zaman sekarang..lagipun sebelum die bekerja dengan ayah bonda ku..die dah bekerja dengan arwah atuk ayah dulu..lama dah..lebih lama dari umur aku..sebab sebelum aku lahir lagi die dah jadi pembantu rumah...





    Tak sabar rasenye nak balik jumpe family...masa untuk family berkumpul...yeay...







    Okie...aku miss gambar hero aku yang sorang lagi..Haziq..aku rasa sekarang nih die dah berada kat umah..tak silap 6 pagi tadi die sampai melaka dah..so sekarang nih sure dah berada di muar la..kali nih pasti aku akan snap gambar die bebanyak..sebab pakcik sorang nih jauh nun sane menuntut ilmu..jadi gambar die susah ade..kalo yang lain tuh..tetiap minggu ade je gambar baru..

    Hari nih aku half day..aku rasa cam semua je balik awal arinih..haih~~ harap-harap sangatlah tak jame..tam mampu aku nak tahan punggung...

    Bonda bising nape tak amik cuti arinih..sebab tak de orang nak tolong die buat laksa..pluss..die ade appointment dekat hospital pulak tuh arinih..tuh yang risau tak sape nak tolong die..aku tak mao nak cuti arinih sebab aku nak cuti isnin..so arinih aku half day je..sebab musababnye..sure la ramai balik kl ahad tuh..akng ade jadi 5 6 jam aku kat highway tuh...tak tahan aku..kalah dari jb ke kl..

    Ape pun..aku nak ucapkan selamat hari raya pada semua umat islam..dan berkemungkinan aku akan sepi seketika dari memblog..kemungkinan jadual aku pack untuk raya..jika terdapat masa terluang..pasti aku akan update..so make sure la korang selalu kunjung ke triplesmiley nih yer..kot-kot ade update nanti..hehehehehehe

    10 comments:

    Mr. J @ pengerindu.com said...

    Slmat bercuti dan slmt beraya. hehe.. semalam Mr j pakai Losyen Halimau tu.. hehe letak satu badan tak tau plak ada pedas sikit. heheh.. bukan Mr j sorang je cuma 1housemate try. yerlaah lelaki mana pernah nak pakai losyen23 nih..heheh


    www.pengeRindu.com

    smiley said...

    Mr J : ha? laaaa...kan dah citer losyen nih ala-ala minyak panas...huish...mesti melentik-lentik badan korang pas lumur kat badan tuh kan?hehehe...

    selamat ari raya jugak!!

    Mr. J @ pengerindu.com said...

    nasib baik tak letak kat muka , ingat losyen pencerah kulit ke. haha

    www.pengeRindu.com

    smiley said...

    Mr J : ha...banyaklah letak kat muka..kang tercabut kulit muka tuh...hehee

    Sumijelly said...

    selamat hari raya jugak pada sofia..
    hati2 balik kg yek

    Cik Akma said...

    haha. makan la daging puas2 esokk!! :D

    Mr. J @ pengerindu.com said...

    wah wah wah... bercuti sakan.. 2 hari dah tak update. ni mesti bakal keluar dengan entry raya . hehehe


    www.pengeRindu.com

    cik EPAL said...

    salam aidiladha...

    klik iklan disney dan sk 2 ;)

    lily lotus said...

    lamanya maid u kerja dgn ur family..susah nak cari yg very loyal camtu..

    Sarah Ezeeliya said...

    oit sopia!!ko agak2 lah!!ader plak yang nak wat minyak halimau tuh cam body losyen..penerangan tuh kasik jelas!!kang ader yang mengalami pengelupasan kang..process salin kulit!!haha