Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Sabtu Yang Kelam Kabut

  • Monday, November 2, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D

    Hari Sabtu yang sungguh kelam kabut..ingatkan segalanye berjalan lancar..tapi lain plak jd..haih~~~


    Seperti dirancang..petang Sabtu..tengok film MJ..This Is It..film pukul 3.10pm..tp pukul 2.30 masih kat Muar lagi..perjalanan ke Melaka dalam 30 minit..nak cari parking..nak beli makanan lagi..haih...ngan hujan lebat lagi time tuh...


    Aku ngan my sisters turun dulu pergi beli makanan untuk di bawa masuk ke dalam wayang..disebabkan kitorang semua nih belum makan tengah hari lagi..so kitorang decide beli Mc D je..beli Mc D kat Mahkota Prade, wayang plak kat Dataran Pahlawan..


    Sepatunyer takde masalah untuk berlari-lari kejar masa..tapi di sebabkan Mahkota Prade nih tengah renovate sekeliling die..pastuh dengan hujan lebat plak tuh...memang la tak dapat nak lari-lari..aku plak pakai heel yang tinggi nak lari-lari plak macam citer hindustan tuh ke?ohhh..tak pelah...


    Maybe aku takde rezeki nak tengok MJ same-same budak2 nih...haih...sabar jelah kan...dah nasib...time nih Mr Syukri ngan Chibby dah selamat dah dalam wayang..sebab Mr Syukri park kereta depan-depan lif untuk naik ke GSC..heeeeeee....sabar jelah...


    Tapi tuh pun..diornag masuk..citer tuh dah 3 suku jalan...sikit je diorang dapat tengok...then Mr Syukri called cakap nak tengok lagi sekali pukul 4.40pm punyer..nanti die amik aku ngan sisters aku kat Mahkota Prade nek kereta..haha...even Mahkota Prade ngan Dataran Pahlawan nih dekat..seberang jalan je..tapi disebabkan hujan..renovation di Mahkota Prade..perjalanan yang seberang jalan boleh jadi perjalanan tawaf satu Mahkota Prade tuh...dengan tak de payung nyer...


    Akhirnye...kami semua dapat tengok MJ..dan buat Mr Syukri ngan Chibby..diorang dapat tgk dua kali film nih...so diorang sangat-sangat puas hati..

    Bagi sesape yang minat MJ..memang tak rugi tengok..even kene beli 2 kali tiket..result citer tuh..aku puas hati..

    Memang terasa kehilangan bile MJ disahkan meninggal...Memang tiada siapa dapat tandingi kehebatan die dalam membuat persembahan..die lah penggubal lagu..die penulis lirik..die juga yang menentukan bentuk tarian..die juga yang menentukan sound concert..die juga yang susun segala yang berlaku untuk concert die...segala-galanya MJ yang tentukan..jadi..jika kornag tengok concert-concert die sebelum nih memang hebat...itu lah hasil dari idea die..

    Hebat kan..dalam dokumentari tuh..korang akan tengok..betapa MJ tak putus-putus cakap..'God Bless You' kepada semua staf yang terlibat untuk menjayakan concert die..


    RIP MJ.....

    2 comments:

    **Bila Comel Jadi Comot** said...

    cutenyer gambar budak2 dlm pic tuh ekekeek sweet sgt i like it

    smiley said...

    hehehe...gambar adik2 buat perangai gile time nih..

    anyway..thanx a lot eah.. :D