Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Review Weekend's Activity

  • Monday, November 23, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D



    Camner weekend korang? Seronok kah? Aku tengok twitter member-member aku macam-macam diorang buat weekend nih..semua seronok dengan aktiviti memasing..yerlah..dah 5 ari keje..2 ari lagi untuk menghiburkan hati yang penat..hati ke yang penat?hahaa..tepuk dada tanye hati memasing lah yer..

    Bagi aku pulak, badan tetap penat..jumaat balik keje terus kejar bus..sampai ta cukup nafas aku kejar..tapi berbaloi-baloi..bak kata AC Mizal dalam movie My Spy(Dah tengok belum iklan film MY Spy tuh? iklan tuh joined dengan Celcom..Citer tuh nmpak cam lawak..tapi tak taulah kan....)






    Sebelum aku review agenda aku minggu lepas, ampun dan maaf gambar-gambar sepanjang aktiviti hujung minggu aku tak dapat transfer lagi..dah transfer sebenarnye..tapi nape ntah..picture-pisture tuh tak boleh baca..nanti aku redo balik dan aku akan upload kemudian nanti yer..

    Segalanya bermula dengan pagi Sabtu..lagi sekali hujung minggu aku kena bangun pagi yer..kali nih sebab aku akan ikut Chibby nyer program dari KFC..so aku lah kena teman die..best..enjoyed!! Aktiviti tuh bukan saje untuk budak-budak tapi untuk ibubapa yang menunggu anak-anak die pun ade juga aktiviti..haha..best..lawak yer..



    Selain aku dan Chibby yang pergi yang turut terlibat adalah Mr Syukri..adik-adik aku yang lain semua masih terbongkang..diorang semua tak larat nak bangun pagi..Iqa pulak sekolah agama Sabtu pagi tuh..

    Antara aktiviti yang ada untuk kanak-kanak ialah Coloring Contest, Fancy Dress dan beberapa game yang simple macam main karem(sorry, aku tak sure eja die..nnti aku upload gambar game tuh..), maik tangkap2 bola dalam air..dan macam-macam lagilah...Bagi ibubapa, penjaga, family atau skandal yang menunggu anak-anak atau adik-adik nih bertanding..mereka juga ade program..sepanjang program nih..kanak-kanak akan dibiarkan berdikari tapi still dikawal oleh staff-staff kfc la..cume ibu bapa semua tak perlu sentiasa berada dengan kanak-kanak..

    Sementara Chibby sedang enjoyed dengan aktiviti die..aku dengan Mr Syukri pulak joined program ala-ala Sehati Berdansa..tapi sorry la..yang nih tak de picture la..sebab tak de sape nak tolong amikkan picture time kitorang joget-joget yang ntah ape-ape..sebab die main spontan je cakap kena menari..kitorang tak tahu pun ade program sehati berdansa nih..cincai jerlah...

    Lepas tuh aku ngan Mr Syukri joined pulak pertandingan makan burger..aku ingat tak banyak la kan burger kena habis..lagipun kalo korang tengok burger-burger KFC nih semua ciput-ciput je kan..tapi kali nih...aduh aiiii...daging burger je dah 2 kali ganda...even memang perut kitorang nih kosong..tak breakfast lagi...1 burger tuh je pun dah terkial-kial nak abiskan yer....

    Program mencari harta karun dan juga menari beramai-ramai aku tak joined dah..kami mengah menahan kekenyangan yang teramat sangat..penuh dah perut oiiii..

    Acara kemuncaknye ialah persembahan fancy dress oleh kanak-kanak tersebut..bagi yang lelaki tema costum diorang pahlawan..warrior..yang perempuan pulak princess...peserta ramai dari kalangan budak-budak perempuan la...semua comel-comel......



    Belah malam nyer pulak..aku, Mr Syukri kuar makan malam dan juga ditemani Chibby lagi sekali...budak sorang nih memang yer..takkan bagi aku kuar sendiri..pasti die nak ikut..sempena makan malam?? hurmm...ade sebabnye..nantilah..citer ngan ade picturenyer sekali la..baru seronok nak citer..hehe

    Akhirnya, Ahad tuh aku dapat rest jugaklah....

    Tapi bile balik naik bus tuh tak seronok..sebab kena duduk sebelah orang yang tak best..malas nak citer suasana dalan bus tuh...buat aku rasa nak muntah je biler teringat...hish!!!!

    0 comments: