Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Nora Danish Menjawab kenyataan Kak Ton

  • Monday, November 16, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D


    Fuh, tak habis-habis lagi kes Nora Danish, Fasha Sandha..eah tapi sekarang masuk lagi sorang dalam kontroversi nih..Kak Ton atau namanya Datin Zaiton yang merupakan producer drama Spa Qistina..

    Dalam laman web ini, Nora Danish telah memberi ulasan mengenai kenyataan yang pernah dikeluarkan oleh Kak Ton sebelum nih..aku ada buat entry pasal yang kenyataan yang diberikan Kak Ton tuh..korang boleh cari dalam archieve aku kat sebelah kanan tuh yer..

    Kalo tak citer, tak boleh juga..untuk menilainya..kita tak boleh dengar satu pihak..kiter patut tahu kedua-dua pihak dan mengetahui ape sebenarnye yang berlaku dan kemudian baru kita nilai ceritanye..betul tak? kalo aku macam tuh la..untuk korang, aku tak sure plak..masing-masing ade cara tersendiri..

    Berbalik kepada kes Nora Danish nih..ada sebab kenape die tetibe tarik diri dari berlakon citer Spa Qistina tuh..dan ianya juga bukan sebab Fasha..tetapi lebih kepada perjanjian yang telah dibuat antara Nora dan Kak Ton..Kak Ton yang menjanjikan Nora dan Fasha tidak akan bertembung..tapi lain pulak jadinye..sepatutnye bile babak Nora habis lambat, kru-kru sane patut hubungi Fasha untuk memberitahunya yang babak Fasha akan bermula lewat sedikit..tapi ianya tidak dilakukan..itu yang menyebabkan Fasha dan Nora bertembung muka..

    Ha..itulah..jangan ingat orang yang lembut-lembut macam Nora nih, orang lain keliling semua ingat die main tak kisah je..mungkin memang die atau sape saje tak banyak kerenah..tapi korang janganlah nak pijak kepala orang macam tuh plak..sebab..selalunya, sekali je korang buat perkara yang betul-betul orang jenis macam nih tak suke..sure la korang terkejut..mereka jarang marah..sekali marah sure meletup besar kan..lepas tuh korang nak salahkan mereka plak ke?

    Jangan ingat orang yang lembut tak de rasa nak marah..itu semua normal..kiter semua manusia..ada perasaan nak marah, benci semua..tapi bergantung cara kiter nak kawal..and kalo perkara itu dah melampui batas seseorang..sure korang akan cakap macam nih plak.. Eh..tak sangka la die tuh..nampak je lembut..tapi.......

    So, moralnye..even sape pun..even kanak-kanak atau orang yang lagi muda dari kiter, janganlah korang yang lebih besar nak pijak kepala diorang..mentang-mentang die muda..abis..dah diornag lagi muda..korang nak tunjuk sikap buli tuh ke? so lepas tuh diornag boleh buat kat budak lain pulak? bagus ke korang rasa macam tuh? patut ke? Kiter patut tegur dengan cara yang baik dan tidak mengaibkan..tak kire berapa pun usia kite..sebab kite semua tak sempurna..ade je kekurangan..dan ianya memang fakta..

    Semoga aku juga akan beringat pasal perkara macam nih..aku tak sempurna..ada rasa nak marah..benci..takut juga terlajak dengan perangai macam nih..hehe..

    Sorry..lagi sekali entry aku tak bergambar...huhu..ampun yer..

    0 comments: