Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

I Feel 1 Malaysia When Taked A Dinner

  • Tuesday, November 17, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D

    Ramai betul dah rakyat Malaysia nih kan..memang berbilang betul la kaumnye..contohye..kalo dulu carta, penduduk malaysia melayu, chinese, india dan lain-lain..tapi aku rasa sekarang kene kasi ubah sikit..macam chinese terbahagi kepada dua..chinese malaysia dan juga chinese indonesia..kali chinese yang memang dari china tuh..atleast memang diorang cakap chinese..cantonese ke mandarin semua tuh la..tapi kalo chinese dari Indonesia, die cakap bahasa indon..haha..awal-awal memang rase cam kelakar la..maybe sebab tak biase..



    Perasaan nih aku rase time aku pergi makan kat restoran Indonesia kat Sunway Pyramid..kelam kabut bersiap membuatkan aku dengan Sarah terlupa makan tengah hari..jadi malam tuh dah macam orang kebulur..lapar giler weyh..nak makan Mc D ke KFC tuh semua tak mao arr..cam dah selalu..kali nih kitorang lapar nak makan nasi...tuh yang jadinye membuat lencongan ke Restoran Ayam Penyek Ria..alamak tak hingat la nama restoran tuh..tapi yang pasti ada nama ayam penyek dengan ria..

    Bile duduk je..depan belakang kitorang semua muke cam putih-putih chinese tuh kan..dress-up pun cam chinese kiter la jugak..tapi sekali dengar diorang cakap..alamak...indon la..diorang tak cakap chinese yer biler ber'communicate' memang itu cara diorang aku rase..tengok jelah Agnes Monica..die kan chinese..pernah ke korang dengar diorang cakap chinese? tak kan..yang kuar dari mulut die semua bahasa indon kan...



    Kitorang order simple gile..sebab tak mao makanan lambat sampai..dah tak tahan dah..perut sampai tak larat nak pukul drum dah..menu pilihan kitorang nasi putih, ayam penyet, sayur asam, tauhu dan tempe..



    Di sebabkan kitorang yang terlalu lapar..tak sempat nak amik gambar makan-makan tuh time die sampai..kitorang dah ngap dulu..dah separauh masuk perut..baru la amik gambar..tuh yang gambarnye semua dah jadi bekas-bekas sisa-sisa..hehe..lapar weyh..lapar..ayam die memang lembut giler...senang nak nak amik dengan sudu dan garpu..so takde ayam terbang disini..cume ade ayam penyet yer..ohh nama ayam goreng nih la ayam penyet



    Nih la sayur asam die..bolehlah..macam-macam jenis sayur ade..rase kuah die pun cam manis-manis + masam-masam + pedas-pedas = aku tak tahu nak cakap dah rase die macam mana.sebab semua rase ade..



    Nih time nih bukan saje-saje pose yer..memang aku tengah nikmati makanan..tapi si Sarah nih abis cepat pulak makanan die..tuh die snap gambar nih..



    Dah makan sure la nak minum air kan..kang kalo tak tercekik terbukun kang..ade kojol dalam restoran indonesia nih..aku pilih mango ice blended..Sarah pilih ais campur tak silap..semua memang superb sedap..air mango aku tu bukan mango je dalam tuh..die ade letak buah laici dan juga buah tembikai..huh...cukup zat aku makan malam tuh..sayur..ayam..buah-buahan sekali ade...best..sedap-sedap..

    0 comments: