Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Gaduh Become Manja?Huh?

  • Monday, November 16, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D

    Sape dalam dunia nih tak penah gaduh? Ade tak ek? Aku rase arr semua ade gaduh..tak kire la gaduh kecik ke besar ke sederhana..paling tak pun dengan adik-beradik korang ke family korang..sure ade terkucil sikit kan?? Ke memang betul ade yang tak penah gaduh langsung..baik dari kecik sampai la dah besar panjang? Sape yang takde tuh sile angkat tangan..nak tengok sikit bape orang bilangannye tuh..

    Tapi, sekadar gaduh adik-beradik, suami-isteri, boyfriend-girlfriend, girl-girlfriend, boy-boyfriend etc tuh semua adatlah..gaduh-gaduh manja gituu..bak kate P Ramle, alang lidah boleh tergigit..inikan pula suami-isteri, adik-beradik, etc la...nak list kan panjang sangat..tak kuasa aku..



    Aku sendiri pun selalu jugak gaduh..baik ngan adik-beradik mahupun Mr.Syukri..semua penah..cume member-member je tak..die kalo member-member masuk list..susah nanti..sebab attitude aku bukan pemaaf..tuh yang susah kalo aku gaduh..sebolehnyer memang aku akan elak..dan alhamdulillah..member-member dari zaman Matrik, Utem, masih aku bersama diorang..even member dari sekolah rendah yer..memang aku masih contact..

    Tapi kan..malam semalam..ari ahad kan aku hang out dengan Sarah, Putri and Afiq(adik putri yang bongsu..sangat cool~~) sampai malam..dalam pukul 8 la..kitorang balik umah..

    On the way balik umah, time kat traffic light..si Afiq la yang nampak dulu..tetibe ade perempuan turun dari kereta, jalan kaki..pastu kereta tuh follow slow-slow perempuan tuh..kalo korang la yang nampak tuh..ape korang rase? Sure korang akan cakap..ala tuh mesti la gaduh..



    Aku tak tahu la tuh dah kahwin ke belum kan..tapi gaya macam belum..aku rase kalo dah kahwin, si perempuan sure tak kan nak turun dari kereta punye even gaduh besar..paling tak gaduh nak baling pinggan mangkuk semua pun kat umah diorang sambung..nih rase sure couple...hahahahaha...lawak pun ade bile tengok kan..(pandai aku gelakkan orang..bile aku kene kang..agak-agak aku buat tak ek macam tuh..hehe)

    Tak professional ek gaduh camtuh..ada masa bile kiter buat..kiter tak sedar..sebab time tuh tengah gaduh..tengah marah..semua setan-setan keliling push-push..mane ko nak sedar ape tindakan ko time tuh..tapi bile dah tengok kes orang lain..kiter sedar..cakap tak professional semua arr kan..so lepas tuh..beringatla..kalo gaduh tuh..selesaikan elok-elok..

    Paling tak pun, mane yang bercouple tuh ek..kalo macam kes si couple tuh..si perempuan tuh turun kereta..buatnye si pakwe ko tuh tak berhati mulia, die main tinggal je ko kat situ..ko tak takut ke? Buatnye hp, beg duit semua dalam kereta..ha?camne?? Huish..aku penah gaduh gak dalam kereta..tapi, aku tunggu sampai die hantar aku balik wooooo....tak nak aku main turun je..malu orang semua tengok satu hal..kang nak balik sendiri lagi satu hal..tak nak aku..dari korang membazir duit tahan teksi ke naik bus..baik ko tahan..biar die hantar sampai umah..ha..pastuh..korang nak meletup macam gunung berapi yang puluh tahun tak meletup pun suka hati korang la..tapi sebaiknyer jangan la kan...tak elok..



    Ala..gaduh-gaduh, merajuk-merajuk tuh biaselah..si pakwe tak payahla nak give up ke ape kan konon dengan sikap si makwe macam tuh..bende macam nih ko tak boleh nak handle..dah kahwin nanti macamana?ko nak cakap nyesal kahwin plak? Haih..udah-udahla..laki kan ade akal boleh kawal situasi..ape lagi..gunelah kecerdikan korang tuh..

    4 comments:

    Nik Mohd Afiq said...

    biasalah tu..gadoh2 pun..akhirnya berbaek smula..mcm bf n gf..kalu gadoh pun kejap je..mesti dlm 2/3 jam dh berbaek smula..kalu xpun..plg lme mgkn dlm 2/3 hari..pompuan nie hati lembut..marah2 pompuan..mcm mane skalipun ati nya akn sejuk gk..jd kalu ada lelaki yg gf die btol2 marah gle2..biarkn die dlu bt smentara waktu..nnt die oke lah..just sje mengomen..jgn marah ye..p/s..penah tgk cite "gadoh" x?pergh..racist gle cite tu..tu sbb kne banned..awl2 bc tajuk nie..ingtkn cite "gadoh" tu..tp rupa2nya entry lain..

    smiley said...

    Nik : yer...betul tuh ape awk cakap..haha..ade dgr jugak pasl citer tuh..citer bdk sek kan? hehe..eah..tak kisah..sy terima je sebarang pendapat orang..memang gune untuk bertukar pendapat pun

    Mr. J @ pengerindu.com said...

    hhuarrgg.. xpernah gaduh2 dgn awek lagi.. nth xtau kalau dah kawin nanti. hihi.. setahu mr j bile couple and belum kawin selalu gaduh2 pasal xreply msj. xjwp call.etc. benda kecik..

    smiley said...

    mr.j : haaaaa...tuh br couple..mmgla..bnde ciput2 je..tp dah kahwin tak le..bnde remeh bwt pe nk gaduh2..betul x..hehe