Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

About Senario Episod 2 Beach Boy

  • Sunday, November 22, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook Reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D



    Populariti senario nih dah makin merundum kan...betul lah kata orang..hidup artis nih bak roda yang berputar..ade masa kiter di atas, ada mase kiter di bawah...so artis-artis..jagalah periuk nasi korang agar perjalanan nak menurun tuh slow...atau tak turun-turun...hehehe...semua tuh bergantung kepada kualiti korang menghiburkn penonton...

    Senario nih pun sekarang nih dah macam susah je nak tengok muke-muke diorang dekat tv..album diorang lagi la...dah lama tak dengar dah kat radio....

    Tapi tup-tup..dengar filem senario nih..even filem ini bukan dalam perancangan aku untuk menonton..aku still boleh layan......





    Secara jujurnya, ape yang buat aku tergelak dalam filem ini lebih bergantung kepada lakonan Mazlan Pet-pet..yerlah, masing-masing semua dah tua..mungkin kurang sikit lawak diorang..tapi Mazlan tetap the best dalam senario..dari dulu sampai la sekarang..aku suke tengok lawak Mazlan..

    Untuk Wahid pulak..tak selalu..ade masa lawak die okie..ade amasa nampak sangat macam buat-buat..aku rasa penonton sekarang tak bermiinat dengan lawak yang dibuat-buat nih...bagi aku, aku nampak macam meluat dan mengada-ngada..bukan nak kutuk artis tempatan kiter..aku sendiri dah pergi tengok first day filem nih keluar lagi..tapi kualiti lawak filem kiter tak begitu orang kata, 'ada ummmphhh'

    Azlee lagi lah...lawak die semakin hilang naturalnye..semakin terserlah dengan action membuat-buat lawak..bukan aku tak suke..aku suke senario..tapi dengan lawak yang dibuat-buat..penonton cepat terasa bosan ketika mononton..

    Tapi, bagi yang meminati Senario nih..korang pergilah tengok..atleast boleh melepaskan rasa rindu korang nak dengar lawak Senario...

    Filem senario kali ini membawa kiter melihat keindahan Pulau Pangkor yang sangat cantik dan indah...sangat sangat suai untuk buat rehat melapangkan minda..Selain dari kumpulan senario, filem ini juga turut dibintangi Maria Farida, Mek kelantan yang boleh berbahasa kelantan tuh..aku tak sure la nama die dan juga Marsha..

    Yang pasti Maria Farida memang cantik..kulit die ya allah..bersih...bape agaknye umur die nih ek..tak nampak cam tua je...

    Maria Farida, Mek dan Marsha merupakan adik-beradik yang berlainan ibu..ayah diorang Dato Jamali Shadat telah berkahwin dengan perempuan dari US, Kelantan dan juga Sabah..sebab tuh kalo korang tengok trailer citer nih, masing-masing semua cakap ikut dailek bahasa masing-masing...Maria yang konon-konon dari US, Mek berbahasa kelantan dan juga kadang-kala berbahasa Thailand manakala Marsha pula berbahasa Sabah..

    Kemuncak cerita nih apabila Maria Farida kena culik tapi bile dah dapat selamatkan si Marsha pulak....time nih la jalan citer die jadi macam tak berapa sedap..

    Hurmmm...aku rasa korang pergi lah tengok sendiri macam mana citer nih..masing-masing ada pendapat masing-masing..mana tahu korang punye pendapat yang berbeza dari aku ke...so baiklah korang pergi tengok..dan nilai sendiri citer nih...

    2 comments:

    Noorisha Musa said...

    aiyak..aku br plan nk pegi tgk cite ni..dpd ko cite mcm xbest je..rase cam xberbaloi-baloi je nk g tgk..hu3

    smiley said...

    Noorisha : hahaha...tgk jelah...kot-kot ko suke ke lawak die..hehehe