Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Twitter to Facebook?

  • Thursday, October 22, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , ,
  • To Facebook reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D


    Sekarang nih ramai dah join Twitter kan..majority semua la ade twitter nih..kalo social network cam Facebook nih tok sah nak kater la kan..zillion-zillion dah yang joined..kayo orang yang buat nih kan...

    Korang pun sure la ade jugak social network nih kan..aku joined dua2..hehe..mule2 dulu joined twitter tak reti and tak paham sangat..rasenyer sampai sekarang pun..kalo orang tanye aku twitter tuh ape..aku still tak boleh nak citer in detail pasal twitter nih..So kalo korang tanye aku twitter tuh ape..haha..sile la meng'google' sendiri makne dan segala2 pasal twitter nih..So bagi korang2 yang ade account twitter tuh..meh la add aku...aku nyer id sofiajamaludin

    Bagi korang yang ade Facebook ngan Twitter tuh..korang ade link kan tak dedua tuh? maksud aku..bile korang update status korang kat twitter, automatic la status kat facebook korang pun di update dengan bende yang sama korang taip..

    Bagi yang joined dedua network tuh..kalo korang nak buat link kan facebook ngan twitter..camnih..

    memule sekali korang login facebook korang dulu..pastuh kat menu bar kat atas sekali tuh..yang ade tulis name nama korang..pastuh deret-deret tuh ade logout..korang perasan tak ade ruang untuk buat search? so pastuh, korang search Twitter..then nanti ade kuar banyak la list yang berkaitan dengan twitter nih..pastuh..korang pilih la yg macam dalam gambar kat bawah nih..


    Pastuh kat gambar tuh..korang klik la 'View Application'. Dah tuh nanti die akan pergi ke satu page lain..kat page tuh korang cari la Add Application dan klik kat situ..Dah tuh nanti korang choose la setting dan klik la Add Twitter Facebook Application kepada profile korang..

    Seterusnya die akan suruh korang masukkan username dan password twitter korang..bile dah masukkan klik la Login yer..Bile di tanyer 'Choose to have Twitter update your Facebook status' korang yer kan la..kalo tak agree atau yes..nanti camne die nak update status twitter nagn facebook korang kan...

    Ha lepas tuh jangan lupe setuju plak bile die tanye nak allow and authorize kan antara twitter dan facebook..

    Siap bende tuh semua..korang buat la testing..tuh je step nyer..simple je kan..

    So..selamat la mencube yer..maaf takde gambar..tak nyempat nak print screen..kalo ade yang tak paham lagi..bgtahu la..so nanti aku akan tolong step by step siap dengan gambar nye sekali..

    Terima Kasih :D

    2 comments:

    Marccus said...

    hey, try use echofon see see.

    =)

    direct twitt from firefox.

    smiley said...

    Is it? ohhh cool...will try it..

    thx bro for the information

    :D