Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Together We Strong

  • Thursday, October 8, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , , , ,
  • Dulu2 zaman sekolah...cikgu pernah citer..kalo serumpun mancis dgn sebatang mancis..mana yg lg mudah utk kita patahkan?

    Korang semua tahu maksudnyer kan? Yang mana tak tahu tu meh sini aku habaq...mcm nih..kalau dalam adik-beradik atau family contohnya..tak bersatu...sure la org luar senang nak buat huru hara di mana akhirnya family korang akan berpecah..

    Aku cuma nak share ngan korang semua mengenai tips untuk eratkan hubungan antara adik-beradik atau family..pada aku hubungan nih amat2 penting..


    Bagi aku..hubungan keluarga..adik beradik amat penting..dari sini la kita dapat pupuk untuk semangat 1Malaysia..maknanya..bila dah ada semangat bersama dari awal..so bila masing2 kuar ke kehidupan sendiri..sure dah terbiasa dgn semangat bersama nih...


    Aku paling pentingkan masa untuk adik2 aku...dimana hujung minggu selalunye la aku akan luangkan masa dgn mereka...maklumla..aku keje dari Isnini-Jumaat kat kl..So setiap hujung minggu aku akan balik hometown utk spend time dgn mereka..

    Kuar dengan mereka..mcm minggu lepas..aku join adik2 aku main game kat parkson..seronok..ala...tak payah nak malu..time aku pg nih..ade sorang nenek nih main ngan cucu dia lagi...steady je nenek tuh main game...


    Tgk movie bersama2...jgnla korang pilih movie 18XL..yg korang nk bw pun budak2 bwh umur...pehal la plak tgk movie cm tuh...18XL tuh..korang simpan la utk time ngn couple masing2....

    Nih adik bongsu ku...kitorg pgl Chibby @ Adik..dia sgt fanatik dgn Michael Jackson...dia sentiasa online tgk youtube utk mencari tutorial tarian Moonwalk..fanatik giler kan??


    Filem This Is It akan ditayangkan tak lama lagi...si Chibby nih excited gile nak tgk..


    Cartoon nih pun akan ditayangkan tak lama lagi...tapi surela adik2 ku yang perempuan je nak tgk kan..Si Chibby nih nak suruh amik picture dgn gambar cartoon nih pun tak nak...


    Second in take...


    Dinner with family..time nih boleh sambil bincang2 isu2 terkini yang berlaku antara korang 1 family...


    Have fun with them..


    Actually mcm2 lagi korang boleh buat utk mengeratkan lagi hubungan family @ adik-beradik..
    Ape yang penting please throw all the ego..Nothing you can get with it..Remembered...Siapalah korang tanpa family kan...

    0 comments: