Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Help To Minize Your Pain

  • Sunday, October 25, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • To Facebook reader, please click VIEW ORIGINAL POST, thank you :D

    Entry ini akan menjadi STICKY MODE yer..please scroll down to read the new entry, thank you


    Ingat lagi aku pernah citer yang aku pernah join kelab hoki time aku study kat Utem dulu kat sini? Tapi kali nih aku tak lah nak citer pasal hoki tuh..cume tadi aku ade berbual ngan sorang member nih.. die ade tanye kat aku pasal losyen yang dari Deila Pesona tuh..Die merupakan antara pengunjung yang selalu baca blog aku nih..hehe..tq ye sebab selalu baca..so nih aku citer sikit pasal losyen-losyen nih..



    Losyen nih memang dah lame menjadi teman aku sejak mulanya aku join kelab hoki..memang la orang kata bile dah selalu turun training tuh lari 1 padang tuh tak rase ape pun..tapi kitorang nih turun training bile time semester on je..bile semester break..hampeh..semua nak balik kampung..so bile naik balik semester..pergi training..ha ape lagi..mule la badan tuh sakit sana..sakit sini...pergh..serious..seminggu pun tak hilang taw sengal-sengal tuh..tuh belum lagi yang training kene push hujung minggu..mati-matian nyer push tuh..sakit..memang sakit...tapi nak buat camne..kitorang dah join..tanggungjawab kitorang la kan nak kene turun training..

    Dah macam tuh..ape lagi..balik training tuh..aku ngan member-member yang join d'club nih akan lumurkan la losyen tuh kat kaki ngan pinggang..haha..ade yang sampai nak baring pun susah taw..perit..perit..tapi alhamdulillah..losyen nih banyak jugak la membantu mengurangkan sengal-sengal nih sepanjang aku terlibat dengan kelab hoki..

    So..untuk aku..bile aku kene sengal-sengal..sakit-sakit badan tuh..aku akan gunakan Losyen Mujarab nih..macam dalam gambar kat ats nih..yang warna hijau..nama die Losyen Mujarab..Korang yang selalu buat kerja-kerja umah tuh..boleh la try..mungkin boleh serasi ngan korang..

    Untuk kak Redmummy..bolehla akak try nih..yela sekarang kan kerja fifin pun akak kene handle..yerla..ngan office lagi..umah lagi..kalo akak sakit-sakit badan..apa kata try nih..hehe



    Yang warna oren nih plak nama die Losyen Halimau..losyen nih bergune kat aku time2 bendera jepun menyerang bulan-bulan..ala PMS..yang perempuan selalu kene tiap-tiap bulan tuh..aku nih kalo kene bende nih..memang boleh katekan teruk jugaklah..pernah sampai aku tak boleh bangun langsung..

    Aku pernah kene senggugut time tengah jogging pepagi tuh..tetibe je sakit yang memang melampau...ya allah..sakit ya amat...time tuh terus tak boleh gerak..bangun berdiri pun sakit..duduk je mencangkung je aku time tuh..hish..nasib baik aku jogging ngan sepupu and adik-adik aku..nasib baik la diorang ada..boleh tolong angkut aku balik umah..

    So dah tahu penyakit nih memang akan datang tiap-tiap bulan..sure dan pasti losyen halimau nih akan aku bawa merata-rata..sentiase dalam handbag aku..name pun handbag besar kan..sampai ayahanda aku cakap boleh bawa pergi pasar..cehhh...pasar die cakap..mahal2 aku beli handbag nih..pasar gak die bagi standard..tapi aku takde picture ngan harta karun aku bawa sentiase ek...hurmm..nanti la aku buat entry tuh..nanti korang tengok la kalo tak caye aku memang bawa losyen tuh ke mana-mana..sebab period aku tak tetap lagi tarikh die..kejap kang awal bulan..kejap kang tengah ke akhir bulan..tuh yang sentiase je aku bawa..

    Lagi pun aku ade gastric..ade masa makan banyak pun boleh buat perut aku pedih je..sakit perut aku nih pun tetibe je muncul..main muncul je bile die nak..so apa lagi..aku pun sapu la losyen halimau nih...memang aku rase lega bile dah sapu..tak lah..on the spot sakit ko tuh hilang..tapi slowly la die menghilang..alhamdulillah...semua nih serasi la ngan aku..tak payah la aku nak bergantung pada pil-pil ke ape jenis ubat sentiase kan..tak nak dah aku amik sebarang pil-pil nih..kang ade aku tak boleh nak pregnant..orang kata..amik banyak sangat pain killer nih boleh buat mandul..huuuuu..tak nak aku...

    So..bagi sesape yang selalu kene sakit-sakit perut..sengal-sengal badan tuh..korang try la..insya-allah..membantu..

    Harga die pun murah..memang mampu sangat untuk korang beli..yang halimau tuh RM21..yang mujarab plak RM19..murah kan..kan?? Boleh tahan beberapa bulan even sebotol tuh korang share ngan member-member..memang boleh tahan punye..

    Ha..untuk Cik Hajar..kalo kat area Negeri Sembilan..boleh contact Ben Way Marketing 06-6794278 / 012-2112386..die ade jual..

    Bagi selain negeri sembilan tuh..korang boleh check kat D Eila Pesona Stokis

    Tapi untuk korang yang nak beli sekali banyak..beli dari owner die la..korang boleh deal harga ngan diorang..So untuk yang beli sekali banyak tuh..korang boleh hantar email kat sofiajamaludin@yahoo.com

    0 comments: