Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Can Afdlin Be The Next Arwah Yasmin Ahmad?

  • Friday, October 9, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , ,
  • Semalam dah start tayangan untuk film arahan Afdlin nih..Papadom..aku, sarah n kak Ja menonton film nih...sebenarnyer kitorang asalnyer plan nk tgk citer Pisau Cukur..ala yg Fazura ngan Maya Karin tuh berlakon...tapi belum tayang lagi...film tuh ditayangkan 5 Nov nnti..Sarah...ko salah tgk bulan yer..bukan 5 Oktober...

    Dari segi tajuk film nih...biase je kan...tapi inti film nih..seyes aku suke...pengarah die..En Afdlin sangat pandai mainkan perasaan penonton yang menonton film nih..


    Secara keseluruhannya..film nih mengisahkan mengenai seorang bapa yang bertungkus lumus untuk menyara kehidupan keluarganya..tetapi ketaksuban si ayah mencari rezeki itu menyebabkan dia telah menyesal seumur hidup...so lepas tuh mula la misi kehidupan die untuk menebus balik kekesalannye itu...ha..nk tahu selanjutnye..korang pegila tgk sendiri..


    Antara babak2 dalam citer nih...kejayaan si bapa yg semakin meningkat tetapi membuatkan dia semakin jauh dengan family die...


    Hahaha..aku suka part nih...lawak..tp penuh dengan inti lawak dia..yerla budak2 skg kalo nak bercouple tuh cm tak nampak mak bapak si perempuan la plak kan..haha..time si ayah ni nanti jawab arr..lawak..tp ade message..


    Ati seorang bapa yang tak sanggup melihat anaknye susah sikit pun...Seorang bapa yang sanggup melakukan apa sahaja untuk anaknya..Seorang bapa yang akan memastikan anaknya berjaya..seorang bapa yang sentiasa melindungi anaknya untuk setiap saat..

    Ha..utk para ibubapa kat luar sana...nih pun kre membantu korang semua mengenali kehendak anak-anak kamu..dan untuk para anak pula..bagaimana kita patut menyedari kasih sayang seorang bapa..

    Aku cadangkan cite nih memang patut korang tonton..ohh ye..citer nih 13 tahun ke atas yer bukan U..sebenarnye bukan ade unsur bukan2 pun..tapi rasenye lebih baik 13 tahun keatas br tgk citer nih...ala yang pasti kalo korang nak tahu sgt kenapa citer nih 13 bukan...korang tonton la...sure tak rugi!!

    4 comments:

    Zoelhilmi said...

    yo..jom tengok ramai2

    smiley said...

    tgk2!!!

    tak rugi...puas ati...

    daydeck86 said...

    citer nih memang best tak rugi pergi tengok

    smiley said...

    btul tuh daydeck86...patut tgk!!