Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Im sick of L1N3 fever

  • Tuesday, September 15, 2009
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Sekrg nih musim penyakit. Macam2 penyakit kite dgr kat radio, tv dan pelbagai lagi media massa kan..Yang terbaru..H1N1..semua org takut dgn penyakit yg berjangkit2 nih..tapi sebenarnye bukan manusia jer yg takut dgn penyakit berjangkit nih..malah sejak wujudnya lagi...broadband yang korg selalu gune nk connect dgn internet pun ade penyakitnye jugak...Nak tahu kishnyer..meh bace kat bwh ni..perbualan antara En. BB dgn doktor peribadinye..
    En BB : Doktor..sy mengalami demam2 yang tibe2 la..bile demam tuh datang..ia telah membuatkan sy sgt lemah dan tak bermaya..kadang2 boleh trus pengsan..apakah penyakit yg saya alami nih doktor?

    Doktor : Hurmm...besar masalah yg kamu hadapi nih..skg mmg musim penyakit..mcm2 penyakit ada..kalo tak berjaga2 bahaya...sy rasa ande kene penyakit L1N3 la..anda mungkin mangsa jangkitan.

    En BB : Ha??penyakit apakah itu?yang sy penah dengar hanyela H1N1..itupun berjangkit dikalangan manusia saje..ini pertama kali saya dengar penyakit L1N3 nih..adakah ia merbahaya spt H1N1?

    Doktor : Penyakit L1N3 hanye la terkene kpd kiter makhluk broadband saje..Ia amat senang berjangkit jika dalam 1 kawasan tu..ramai manusia yang menggunakan line yang same..jd kiter terpakse berkongsi line antara satu sama lain. Keadaan ni mmg sgt teruk.

    En BB : Jadi..apakah ubat atau penyelesaian kepada masalah saya ini doktor?

    Doktor : Saya paham masalah penyakit ini. Ia akan menyebabkan anda tidak dapat bekerja dan badan2 anda akan berasa sungguh lemah. Hurmm...saya rasa Digi dapat membantu. Pihak Digi mungkin ade antivirus yang bagus bagi melindungi tubuh encik.

    En BB : Jika macm tuh..saya berharap sangat Digi dapat menyelesaikan masalah ini sebelum ia menjadik penyakit pendamik.

    p/s : Perbualan ini menunjukkan betapa sakitnya En BB iaitu broadband saya dan kini sedang memohon jasa baik pihak Digi membantunya. Di harap pihak Digi dapat membantu En BB dan juga kaum2 nya yang lain sebelum penyakit ini menular dengan sangat pantas.
    :littlegirl1:

    4 comments:

    Azlan Mahmud said...

    DiGi Broadband bagus sangat ke?

    Munirah Abd said...

    ni utk n3 pimpmybroadband tu ker??/ hehhehe

    smiley said...

    azlan : hehe..tak pasti...sj je mencube nasib. vote la sy ye...

    kak mun : yeszz...hahaha...utk pimp bb tuh...hahha...sj je..mencube nasib.. ;p vote la sy eah

    James said...

    Great entry :) Heard this contest is giving bloggers a nice amount of site traffic. Hope you are getting good traffic as well :)