Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Warded

  • Thursday, August 21, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera






    Annyeonghaseyo~~

    Morning!!! Ohhh lama sofia tak dapat nak update blog nih...seminggu lebih sofia tak sihat...sofia warded kerana denggi...

    Baru sekarang sofia tahu macam mana seksanya kena dengggi...menahan sakit kepala yang macam nak pecah...lepas tuh menahan seksa duduk hospital..ohh sungguh tak sedap!!!! sofia rasakannnn baik ler sofia duduk office dari duduk hospital tuh...Ya Allah..bosannya ya amat...

    Alhamdulillah..pagi ni sofia dah baik...rasa fresh..padahal liat bangun pagi sebab dah syokk bantai tido hahaha...

    Sekarang nih tinggal bintik-bintik kat badan hilang pula..sakit pening semua dah ok :)

    Ohhh esok  sofia kena amik darah balik untuk make sure denggi tuh tak aktif lagi dalam badan nih...aihhh case asyik amik darah pun 1 hal juga...huhhu..sekarang nih sampai sofia rasa fobia nampak hospital..fobia tengok jarum...nih camne lah sok nak kena amik darah lagi nih cmni..kalo duduk hospital memang tak boleh nak lari time amik darah...nih dah discharged...macam nak skip je sok punye amik darah...

    Tak mau pegi kena cucuk lagiiiiii :((












    Gagahnya Dia

  • Thursday, August 7, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...





     Annyeonghaseyo~~

     Sebenarnya dah lama lah juga sofia tak melayan movie...selain dari faktor-faktor ke'bz'an...faktor tak ada cerita yang betul-betul menarik untuk sofia sanggup pegi layan sorang-sorang...

    Minggu ni adik sofia ada..so, layan diorang tengok wayang..citer nih yang buat sofia nak tengok sebab ada The Rock...

    Citer Hercules!!! best lah citer die...tapi rasanya kalau jalan cerita nih di kuatkan lagi dengan jalan cerita peperangan yang complicated and panjang lagi..sure best...hahaha...sofia rasa macam kejap sangat je citer nih...macam tak puas..haha..

    Hercules nih legend kan...so, lebih kurang jela jalan ceritanya dengan movie-movie lain yang buat tema zaman rom nih...

    Tapi....ade juga ura-ura tak nak tengok Hercules sebab The Rock..reason nya sebab The Rock selalu berlakon cerita yang santai..komedi kan...bile cerita serious..diorang tak yakin The Rock boleh bawa..

    Ohhhh adakah diorang lupa yang The Rock nih siap penah berlakon jadi jahat dalam citer The Mummy yang jadi Scorpion King tuh haaaa...ade je citer die serious mcm Walking Tall..eah banyak je sebenarnya yang The Rock nih berlakon bawa watak serious...


    Tapiiiii badan die nih ekkk...memang besar la....sofia dengan chibby kat sini kalau jalan sebelah orang-orang obersi...rasa macam kenit je...tak semua..tapi ade beberapa lah...nih si The Rock nih lagi besar dari orang-orang biasa kat sana..perghhh rasa macam orang halus je kalau berdiri sebelah die ekk..

    Okkkk for the first time sofia rasa orang badan ketak nih macam handsome!! hahaha..kalau tak bagi sofia sebelum nih..sofia geli tengok badan macam tuh...

    Ehhhhh sofia kata handsome tuh bukan sebab badan die atau muka die ke apa....tapi...suara die...memang macho la suara die...


    Perghhhh urat bukan main keluar sana sini....heeee bile tengok beriya orang macam ni exercise..sofia rasa seriau...takut tengok urat-urat tuh haaa..takut macam nak meletup...huhu..

    Sofia nih yang lari kat atas treatmill tuh pun...baru 30 minit dah macam apa dah muka tak larat...tuh pun urat tak keluar macam ni...aihhhh tahan betul diorang nih ekk...

    Agak-agak kalau perempuan yang ada 6-pack..ok tak ek? hahaha












    Tak Tahu Perkataan Macam Mana Untuk Digambarkan

  • Wednesday, August 6, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...























    Hanya Ini Yang Mampu

  • Tuesday, August 5, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...





    nih chibby yang makin tinggi ke along die yang memang pendek

    Annyeonghaseyo~~~

    Selamat Hari Raya semuaaaaa~~~Maaf Zahir dan Batin yawww~~

    So macam mana cuti raya? seronok? ohhh seronok lah untuk sofia sebab makan syokkkk...hahaha...serious berat sofia boleh naik duduk rumah nih...even seminggu je pun...nampaknya adalah kannn..hahaha

    Aihhh ingatkan tahun nih dapatlah puasa penuh...tak jugak :(( baru ingat nak jealous kan adik sofia tak payah ganti puasa hahaha...

    Haaaa tahun nih raya sofia memang totally out...persiapan ke suasana ke..memang out abis....

    Selain nih first time raya tanpa atuk mi dan pak andak...tahun ni juga, bermula lah kisah si Haziq yang mungkin tahun-tahun akan datang juga..yang susah nak dapat cuti raya.... sampai bile tuh sofia pun tak tahu...boringnyeeeee~~~

    Jadinyaaaaa terlampau banyak perkara yang tak sempat....



    Haziq sampai umah pagi raya dalam pukul 10++

    Sofia semestinya lah tak nak gerak pegi raya mana-mana selagi Haziq tak sampai..yang lain pulak kata tak apa...nanti die continue je mana-mana tempat yang kite stop...huaaaa...xnak...tunggu Haziq sampai juga...

    Sampai je..kasi Haziq tido rilex dulu...penyudahnya..masuk ke tengah hari baru lah kitorang gerak ke umah tok mak...tok mak ni belah ibu...satu-satunya atok sofia yang masih ada...

    dannnnnn gambar kat atas nih satu-satunya pic raya kitorang okeyyyy...

    Kitorang sendiri-sendiri nak bergambar family sahaja memang nan ado tahun ni...serious tak sempat!!!!



    Dah macam ni..terpaksa gilir-gilie adik-beradik amik picture...ohhh sofia memang malas nak bangun...suh adik-adik je tukar turn amik...hahaha

    Perghhhh pagi raya pertama tuh ekkk..dengan panasnyaaaa..aduhhhh aiiii....buat sofia malas segalanya...

    Tahun ni..tema family sofia baby blue...












    Minggu Terakhir

    Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~~

    Huwaaaaahhhh...sofia tak sedar kita dah minggu akhir puasa...cuti raya pun baru nak apply sebab lupa kita nih dah minggu akhir puasa...nasib baik sedar awal..kalo tak ade yang cuti dulu baru apply cuti nanti haha..

    Makin nak cuti...makin ler banyak benda nak kejar...aigoooo...mana tak nya tak perasan dah minggu akhir kita kerja kan...

    Sofia tak sure berkesempatan ke tak esok lusa nak wish korang..jadi sementara sempat ni..sofia wish semua umat Islam Selamat Hari Raya...sofia minta maaf dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki...zahir dan batin..andai kata ada ayat-ayat sofia yang mengguris hati korang yer..

    Kepada yang akan pulang ke kampung halaman...berhati-hati lah ketika memandu...jika semua pengguna berhati-hati..tanpa fikir untuk diri sendiri, Insya-Allah semua orang boleh gembira sambut raya...

    Bagi mereka yang kehilangan seseorang...tabahkan hati..kuatkan semangat...memang berat rasanya menanggung rasa terutama ketika dengar takbir raya nanti...jangan putus asa berdoa..doa untuk mereka yang dah pergi dan juga doa untuk kita lebih kuat menghadapi dugaan Allah...

    Sofia try cari kot-kot ada gambar yang berbaju kurung nak letak kat entry nih..tapi nan ado...yela..nak raya sinonim dengan pakai baju traditional nih kan...so end up sofia letak wishes jelah..nih pun khidmat dari mr google...

    Selamat bercuti...selamat Hari Raya

    ^_^















    Di Duga Lagi

  • Friday, July 18, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera....






    Annyeonghaseyo~~

    Innalillah....

    Subhanallah.....negara kita sekali lagi dikejutkan dengan berita tergempar...sekali lagi di duga dengan pesawat MAS yang dikatakan terhempas di Ukraine...

    Tahun ni...bulan yang mulia ni..kita di duga sekali lagi....



    Tak mampu nak digambarkan dengan kata-kata perasaan family yang terlibat...kalau yang muslim tuh lagi lah dengan nak raya...tak mampu nak diluahkan dengan kata-kata apabila raya nanti dengar takbir...sure hati sayu gile...mendapat berita yang tiba-tiba macam ni...memang perit...

    Sofia faham perasaan tuh...tapi..kita still kena kuat dan kita tiada pilihan lain selain menerima berita ni...mohon pada Allah agar kita diberi kekuatan dalam menghadapi dugaan-NYA...

    Sofia doakan kepada semua keluarga, saudara-mara, sahabat2 kepada penumpang #MH17 ini tabah dan diberi kekuatan yang sekuat-kuatnya dalam menghadapi dugaan ini...

    Al-Fatihah.....