Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Minggu Terakhir

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






Annyeonghaseyo~~~

Huwaaaaahhhh...sofia tak sedar kita dah minggu akhir puasa...cuti raya pun baru nak apply sebab lupa kita nih dah minggu akhir puasa...nasib baik sedar awal..kalo tak ade yang cuti dulu baru apply cuti nanti haha..

Makin nak cuti...makin ler banyak benda nak kejar...aigoooo...mana tak nya tak perasan dah minggu akhir kita kerja kan...

Sofia tak sure berkesempatan ke tak esok lusa nak wish korang..jadi sementara sempat ni..sofia wish semua umat Islam Selamat Hari Raya...sofia minta maaf dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki...zahir dan batin..andai kata ada ayat-ayat sofia yang mengguris hati korang yer..

Kepada yang akan pulang ke kampung halaman...berhati-hati lah ketika memandu...jika semua pengguna berhati-hati..tanpa fikir untuk diri sendiri, Insya-Allah semua orang boleh gembira sambut raya...

Bagi mereka yang kehilangan seseorang...tabahkan hati..kuatkan semangat...memang berat rasanya menanggung rasa terutama ketika dengar takbir raya nanti...jangan putus asa berdoa..doa untuk mereka yang dah pergi dan juga doa untuk kita lebih kuat menghadapi dugaan Allah...

Sofia try cari kot-kot ada gambar yang berbaju kurung nak letak kat entry nih..tapi nan ado...yela..nak raya sinonim dengan pakai baju traditional nih kan...so end up sofia letak wishes jelah..nih pun khidmat dari mr google...

Selamat bercuti...selamat Hari Raya

^_^















Di Duga Lagi

  • Friday, July 18, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera....






    Annyeonghaseyo~~

    Innalillah....

    Subhanallah.....negara kita sekali lagi dikejutkan dengan berita tergempar...sekali lagi di duga dengan pesawat MAS yang dikatakan terhempas di Ukraine...

    Tahun ni...bulan yang mulia ni..kita di duga sekali lagi....



    Tak mampu nak digambarkan dengan kata-kata perasaan family yang terlibat...kalau yang muslim tuh lagi lah dengan nak raya...tak mampu nak diluahkan dengan kata-kata apabila raya nanti dengar takbir...sure hati sayu gile...mendapat berita yang tiba-tiba macam ni...memang perit...

    Sofia faham perasaan tuh...tapi..kita still kena kuat dan kita tiada pilihan lain selain menerima berita ni...mohon pada Allah agar kita diberi kekuatan dalam menghadapi dugaan-NYA...

    Sofia doakan kepada semua keluarga, saudara-mara, sahabat2 kepada penumpang #MH17 ini tabah dan diberi kekuatan yang sekuat-kuatnya dalam menghadapi dugaan ini...

    Al-Fatihah.....

















    Datang Dah

  • Thursday, July 17, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera






    Annyeonghaseyo~~~

    Ohhhh bestnya keje minggu nih hahaha....3 ari je keje...best best pun...still keje melambak....semalam masuk keje memang tak dan nak duduk kat tempat sendiri huaaaa :((

    Ape boleh buat kannnn...kite nih makan gaji :((

    Oklah...lantak lah sana pasal keje....haaa pasal selera sofia yang selama nih memang tak ada selere langsung nak makan apa-apa....bila balik muar....denggggg terus ada selera...seronoknya bahagianya dapat menikmati makanan yang ada di depan mata tuh...

    Baik berbuka ke sahur...alhamdulillah...sofia memang bahagia makan sepanjang sofia kat rumah...padahal...kat putrajaya siap ber'ulser' bagai susah sangat nak makan...bukan tak nak makan...tapi bila makan still perut sofia memang ada je tak kena..rasa pedih...tuh yang buat sofia lagi tak ada selera...

    Ibu cakap "kat sini tengoklah sape masak...memang lah tak akan sakit..." hahaha ibu..nanti pencen sofia cop ibu duduk dengan sofia...hahaha sure bahagia hehe :P

    Semalm buka puasa..hurmm oklah..perut sofia tak lah pedih bila makan..arini tak tahu lah..hopefully perut sofia sentiasa ok bertahan sepanjang bulan ramadhan nih...tinggal bape ari je nih kan...

    Nih arinih nak buka ape pulak? aduhhhh nih masalah sofia ari-ari tak tau nak makan apa..tak tau nak beli apa..tak tau nak masak apa...















    Akhirnya

  • Friday, July 11, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera....






    Annyeonghaseyo~~

    Hooraaaayyyyy Jumaat!!! its friday!!! yee haaaa~~~

    Memang happy abis...this week bukan lah pasal jumpa weekend nk rest...tp sebab sofia nak balik kg...this week sofia rasa penat ya Allah..penat kepala yang membawa kepada penat badan on the spot...

    Kerja tuh memang tengah horror...orang lain agaknya sibuk membilang hari nak raya...tapi kitorang suspend bila dah raya...next fasa untuk system nih macam tak boleh nak gerak lagi...tak tahu nak cakap macam mana dah...rasanya dah pulun sehabis tulang yang bape kerat dalam badan n kepala ni memang dah sampai kering kontang diperah2....tapi...still.......ahhhhhh :( entahlah tak tau apa lagi nak buat macam mana lagi dah....



    And for sure kali nih balik...bukan je dapat buka puasa dengan family...tapi sofia nak rest kan minda...kalo selagi kat sini..even balik rumah tuh...keje tuh asyik lah terbayang depan mata....sampai dalam mimpi pun ada sekali...aihhhh....dah mabuk bayang dengan keje pulak~~ huhu bukan lah ingin pun mabuk nih...tapi sofia memang jenis selagi tak setle..selagi tuh asyik terbayang-bayang...

    Ahhhhhh dah lah...stress bila pikir...

    So balik nih...kite pegi bazar eah...hahaha punyalah nak makan kuih-muih sangat....apa taknya dah bape ari kita puasa nih...tak penah sekali pun sofia buka dengan kuih....dah boring dengan nasi ke mee ke serious boring...sofia buka dengan yang selama ni fav makanan macam tomyam pun boleh jadi tak ada selera nak makan...dapat makan pun bape sudu je...huhu..

    Hopefully balik kg ni sofia punya selera makan kembali...tak ada selera makan pun..berat sofia tak ada pun turun byk pun :(

    Ohhh yeeee....gembira nak balik ni pun gembira juga...tapi tak dilupakan doa buat penduduk palestine...ya Allah sedihnya...dugaan mereka pada bulan puasa...entah berbuka puasa tuh macam mana lah agaknya...dengan kanak-kanak yang tak bersalah...

    Ya Allah...lindungilah hamba-hambaMu terutama penduduk Palestine... 












    Kejutan

  • Wednesday, July 9, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~~

    Ohhhhh..sekali lagi terkejut beruk pagi nih....kali nih punya world cup memang banyak kejutan seyh....kali nih brazil lah pulak...weyh...sangat sofia tak jangkakan yang diorang ni akan kalah di tempat diorang sendiri...sofia bajet paling teruk pun naib juara..nih tak...

    Dan memang terkejut dengan result nya yang whoaaahhhh....7-1 tuh....kalo 2-1 ke macam ok lah lagi kan...nih jauhhhhhh sangat nih....sofia tak tahu lah apa lagi kejutan lepas nih...

    Apa lagi kejutan lepas nih ekkk...

    Haaaa belanda...sofia tak sabar nak tengok Van Gaal start dalam Manchester United nih...hahahaha...hopefully boleh bawa kegemilangan Man Utd balik...











    Collapse Weekend

  • Monday, July 7, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...







    Annyeonghaseyo~~

    Happy monday :) hahaha arinih rasa fresh sangat..sofia rasa nih gara-gara ari Sabtu arituh sofia xsedar..lepas subuh..sofia tido..sampi ke pukul 4pm..perghhh masa bangun tuh memang terkejut..sebab macam tak ingat apa yang sofia dah buat...dah sahur ke..dah zohor ke...memang tak sedar apa sofia tido...aduhhhh...tak sangka boleh tido sampai tahap tuh...kawan sofia cakap sofia nih pengsan ke ape..ntah le...memang sedar-sedar tuh terkejut tgk jam dah pukul 4pm...


    Rasa serba salah juga sebab tido mcm ni dalam bulan puasa kan...huuhu...padahal kak Lyn dah pesan dah aritu..makruh...huhu tp memang tak sedar langsung...


    Ahad nya pulak macam takut-takut nak sambung tido..takut terlajak...tapi tertido juga..sebab tak tahan ngantuk..tapi sebelum tu siap doa..jangan lah terlajak lagi macam semalam tuh...alhamdulillah..bangun awal lah juga...hihi...


    Dan arinih sofia nih berjaga dari sahur sampai sekarang tak rasa mengantuk..hihi :)


    Happy monday and selamat bekerja yer ^_^