Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Nakkkkk!

  • Thursday, April 17, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Ohhh nasi lemak!!! minggu nih setiap pagi sofia bila bangun pagi je sure teringatkan nasi lemak...aihhh kat office nih datangla awal macam mana pun..perghhh nak dapat sambar nasi lemak nih...macam sekali dalam sebulan je kalau bernasib baik...

    Dah lah area umah sofia pun tak ada orang jual nasi lemak bungkus nih...jangan kata bungkus daun pisang ke polistren..rupa orang jual nasi lemak pun memang tak ada....arghhhh~~~

    Nasib baik..minggu nih sofia dapat tahu area rumah member sofia ada orang jual nasi lemak...apa lagi..memang minta tolong die belikan..hehe..kalau die sempat lah...tak kisahlah..janji dapat merasa nasi lemak...serious sofia memang nak makan nasi lemak..agaknya sebab susah nak dapat..tuh yang tekak nih memang makin over asyik nak je..hahaha
















    Hidup Ini Karma

  • Wednesday, April 16, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~~

    Haaaa...nih salah satu punca sofia tak berganjak depan tv weekend..dari pagi sofia dah siapkan makanan dan air di sebelah sofia...siap selimut bagai depan tv...haha..nak makan pegi dapur pun malas..bukan malas apa..tapi macam tak nak lepaskan sesaat pun scene citer nih..

    Drama yang sofia tengah layan nih drama lama...tahun 2008..haha korek sebab ramai yang review citer nih best..jalan cerita best...lepas tuh tengok baru tahu pelakon hero die yang memang sofia suka...wahahah...lagi tak berganjak le dari depan tv...

    Citer nih zaman-zaman Joseon...tapi macam dah mula nak ke arah zaman moden..sebab diorang dah mula perdagangan dengan negara China..dengan spec bulat nya...hahhaa...comel..



    Oklah..citer nih memang sofia suka 5/5 bintang eahhh...jalan cerita yang sofia apply kan dalam hidup sofia...mana moral cerita ni...mana yang kita nampak bila buat ni..kesannya nih...dan kita patut fikir panjang kalau nak buat sesuatu..

    Semalam kan sofia buat luahan perasaan tuh kan...fuhhh memang masa type tuh tengah..arghhhhhh macam terasa beban gile kat kepala time tuh...lepas tuh..malam tadi sofia layan citer nih..ayat-ayat dalam citer nih buat sofia fikir balik apa yang berlaku...

    Kalau ikut citer nih..pasal maharaja yang jadi maharaja tuh bukan maharaja sepatutnya..sebab dia anak luar nikah lah kononnya...tapi, si hero, Hong Gil Dong nih..bagitau kat maharaja baru...jangan jadi maharaja kerana dia adalah keturunan..tetapi fikirkan lah kenapa awak yang ditakdirkan menjadi maharaja...

    Betul lah..setiap apa yang jadi memang ada sebabnya...pasti ada keperluannya...tapi maybe kita tak sedar dan-dan time mengalaminya...tapi, maybe dah jadi...dah tempuhi baru kita tahu patutlah jadi macam tuh..

    Lagi satu..apa yang sofia dapat dari citer nih...nak buat sesuatu tuh..fikirlah panjang..janganlah apa yang kita buat sekarang kesannya kepada keturunan yang akan datang yang terpaksa menanggung...kesian mereka yang tak tahu pucuk pangkal jadi mangsa kan...sofia memang tak sampai hati betul bila tengok budak-budak kecik tuh..nanti dah besar..bila die keje...diorang terpaksa menanggung kesan-kesan apa yang kita buat sekarang nih...huhu serious!! sofia memang simpati sangat...

    Nak-nak sofia sendiri dengar budak-budak bila bertanya...kenapa orang tuh tipu? Tapi padahal kita nih punyalah marah kat budak-budak kalau menipu...see...macam mana budak-budak nak ikut kan...apa yang sofia nampak lah...budak-budak sekarang lebih tangkap dengan apa yang berlaku depan mata...

    Jadi kita yang dewasa nih, baiklah berhati-hati dengan tindak-tanduk kita kan supaya kita menjadi contoh yang baik untuk generasi baru...


















    Luahan Rasa

  • Tuesday, April 15, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Sofia rasa terlalu banyak sangat yang ada dalam kepala + dalam hati nih...sampai rasa tak mampu nak diluahkan macam mana dan kepada siapa...terlalu banyak perasaan yang terkumpul...

    Benda macam nih yang buat sofia rasa penaaaatttt sangat dan macam give up untuk teruskan...apabila ianya dilakukan bukan dari hati...yang bertentangan dengan hati sendiri...memang menyebabkan rasa penat + give up..tapi...siapalah kita nak pertikaikan...kita hanya pencacai picisan saje...

    Kenapa tidak mengambil peluang yang ada untuk berubah? kenapa perlu diteruskan tradisi yang salah...arghhhhhh 

    The world is so sick..What good is to live in such world? Why should I try to live well in this unfair and crazy world?

    Arghhhh feel like dont want to try anymore...I dont want to be corrupted!!









    Late Update

  • Monday, April 14, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~

    Ohhhh isnin..perasaan entry arinih dengan entry last week...fuhhh jauh beza...bila nak sebut isnin tuh...erghhh isniiinnnnn~~ memang lemau 1 badan..haha..

    Ok..weekend kali nih memang purely rest...sofia betul-betul rest untuk dapatkan balik tenaga...hahaha macam kehabisan tenaga je last week...tah le...penat sangat sofia rasa last week...

    Act..sofia rasa..arinih nih lebih kepada malas nih...hahaha dah sedap sangat rest weekend...tapi tak puas...aishhhh...

    So....bila fikir pasal keje nih...memang rasa malas tapi terpaksa juga pegi berhadapan..tak boleh nak biar je keje tuh kan..then, quotes dari femalemag nih sangat membantu...quote dari taylor swift...

    Oklah...arinih memang tak sempat nak auto published sebab busy..weekend tak dapat bangun..hahaha memang malas gile...

    Sorry ^_*










    Its Friday!!

  • Friday, April 11, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...






    Annyeonghaseyo~~~

    Yeahhhhhhhhhhhh its friday!!! bangun pagi tadi terus tersenyum lebar sebab arinih jumaat...esok nak bantai tido....huaaaa penat rasa tak cukup tidooooo...

    Oklah...tak ada yang nak diperkatakan...hahaha kegembiraan hari ini jumaat tak mampu nak diluahkan dengan kata-kata...

    Have a great weekend~~














    Redha Lah Hati Ini

  • Thursday, April 10, 2014
  • Isteri kepada Suami
  • Labels: , , , ,
  • Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera...